AK Parti'nin önemli ismi böyle tehdit edildi!

AK Parti'nin önemli ismi böyle tehdit edildi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Almanya ziyaretim sırasında belediye başkanı adına imzalanmış bir mektupta beni para ve hapis cezasıyla tehdit ettiler" dedi.

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarının Almanya’da rahatça ‘hayır’ propagandası yaptığını belirten Eker, “Almanya’da PKK’yı açıkça kullanıyorlar. Siyasi faaliyet yaptığımız gerekçesiyle bizim programlarımızı engelliyorlar ama terör örgütleri listesinde yer almasına karşın aynı gün PKK’ya binlerce kişiyle gösteri yaptırıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir program için gittiği Hannover’de Alman makamları tarafından engellendiğini hatırlatan Eker, “Biz havaalanından çıktık, daha kapıda Alman polisi engelledi. 31 Temmuz’da ‘Teröre Lanet, Demokrasiye Evet’ mitingi için gittiğimde uçağın kapısında bekliyorlardı. Bu kez gittiğimde ‘Siz AK Parti için oy toplamaya geldiniz, sizin toplantı yapmanızı kabul etmiyoruz’ dediler.

Ben de diyorum ki; ‘Benim ülkemin burada 1 milyon 400 bin seçmeni var. Bu milletvekili seçimi değil, halk oylaması. Demokratik bir ülke değil mi burası? Bu insanlar oy kullanacak. Bilgi alma hakları var. Hangi tercihte bulunacaklarını bilmeleri lazım.’ Sonra mektup getirdiler, belediye başkanı adına imzalanmış ve bir yıl hapis cezası ile para cezası var.

Ben bunu uluslararası mahkemelere taşıyacağım. Bu son derece antidemokratik bir uygulama. Orada salon toplantılarının tamamına baskı uygulanmakta, camiye gideceğim mesela, polis caminin başkanını arıyor. ‘Mehdi Eker oraya gelecek. Eğer müsaade ederseniz ben orayı kapatırım’ diyor. Bunların hiçbiri mahkeme kararı değil, siyasi karar.

Bir vatandaşımıza ait düğün salonu gibi bir yerde geniş katılımlı kahvaltı düzenleniyor. ‘Sen bunu yapamazsın. Yaparsan kira sözleşmenizi iptal ederiz’ diye tehdit ediyorlar. Alman gazeteleri navigasyon üzerinden benim hangi binaya girdiğimi hedef gösteriyor. Bulunduğum mekanlardan birine PKK’lılar geldi, nasıl haber aldılarsa. ‘Mehdi Eker şu anda şurada’ diye bilgi veriyorlardı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.