İngiltere'deki saldırıyı onlar üstlendi

İngiltere'deki saldırıyı onlar üstlendi
Londra'da dün meydana gelen terör saldırısından sonra, İngiltere Başbakanı Theresa May saldırı ve saldırgan hakkında İngiltere Parlamentosu'nda açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün yaşanan ve 4 kişinin öldüğü 40 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili İngiltere polisinden bir açıklama geldi.

İNGİLTERE POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İngiliz Polis Teşkilatı Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley tarafından yapılan açıklamada, aralarında Birmingham'ın da olduğu 6 adrese baskın yapıldığı ve 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, saldırganın tek başına hareket ettiği ifade edildi.

''4 KİŞİ ÖLDÜ''

Rowley, olayda saldırgan da dahil olmak üzere 4 kişinin öldüğünü, yaralanan onlarca kişinin ise beş farklı hastanede tedavi altına alındığını belirtti. Kentin en turistik noktalarından biri olan Westminster Köprüsü'ndeki saldırıda ölenlerin farklı uluslarlardan kişiler olduğu da aktarıldı.

İngiltere polisi, saldırının ardından ölü sayısını 5 olarak açıklamıştı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI THERESA MAY: ''SALDIRGAN İNGİLTERE DOĞUMLU''

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, Londra'daki terör saldırısını gerçekleştiren kişinin İngiltere doğumlu olduğunu belirtti. May ayrıca, saldırganın radikalizm şüphesiyle daha önce sorgulandığını söyledi.

May, gece başlatılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi. Polis tarafından şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

THERESA MAY, KURBANLARIN UYRUKLARINI AÇIKLADI

Teröristlerin masum kadın, erkek ve çocukları hedef aldığını vurgulayan İngiltere Başbakanı, kurbanlar arasında 12 İngiliz, 4 Fransız çocuk, 2 Romanyalı, 4 Güney Koreli, 1 Alman, 1 Polonyalı, 1 Çinli, 1 Amerikalı ve 2 Yunan olduğunu açıkladı.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Londra'da 4 kişinin öldüğü onlarca insanın yaralandığı saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.