'Hayır' oylarının önde olduğu tek bölge!

'Hayır' oylarının önde olduğu tek bölge!
Referanduma sayılı günler kala Başbakan Binali Yıldırım'a sunulan son anketlerden çarpıcı sonuçlar çıktı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Iğdır mitingini takip eden Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, izlenimlerini yazdı. Acet, yazısında Başbakan'a sunulan son anket sonuçlarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aralarında geçen 'türbülans hikayesine' yer verdi.

İşte Mehmet Acet'in 'Başbakan ile bir günlük yol hikayesi':

Hafta başında Başbakan Binali Yıldırım'ın basın başmüşaviri Sinan Çetin aradı, "Çarşamba akşamı yayına çıkmak istiyoruz" dedi. İstersek Başbakanın bir gününü izleyip izlenim haber de yapabilecek idik. İstemez miyiz? Sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'nda buluştuk. Başbakan ile birlikte Iğdır mitingi için havalandık. Uçak yolculuğunun konusu elbette 16 Nisan.

AK Parti'nin emektarlarından Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'a, "Vaziyet nasıl?" diye sorduk.

"Doğu'da Batı'ya göre durum daha iyi" cevabını aldık.

-Oy tahmininiz?

-Türkiye geneli yüzde 53-55 arası evet oyu çıkar.

Uçağımız karlı dağların arasından süzüle süzüle Iğdır Havaalanına indi. Başbakanın otobüsüne doluştuk. Kentin referandum havasını almak için yapılabilecek en iyi iş, geçtiğimiz sokaklardan Başbakanın selamlamalarına verilen tepkileri gözlemlemek. Sırtını dönen yok. Tepkisiz kalanlardan daha fazla selama el sallayarak karşılık veriliyor. Mitingin yapıldığı meydanın coşkusu da yerinde. Partinin önde gelenleri, Iğdır dahil Doğu-Güneydoğu illerinde 1 Kasım sonuçlarının 10 puan üstünde bir sonuç bekliyorlar.

BAŞBAKAN'A ŞU MEŞHUR TÜRBÜLANS HİKAYESİNİ SORDUM

Binali Bey, mitingi bitirdikten sonra, platformun arka tarafında bulunan Türkiye haritasının başında kendisini karşıladık. Gidilen iller bir iğne ile işaretleniyor.

Başbakan iğneyi Iğdır'ın üzerine batırırken "Kaçıncı miting?" diye sordum. Kendisi saymamış. Ben saydım. "Burayla 26 olmuş" dedim.

"Cumhurbaşkanımızın yaptığı mitingler bu sayının içinde değil" dedi.

Miting bitti, Valilik ziyareti ve istikamet tekrardan havaalanı. Uçağımız Ağrı Dağı'nın heybetli görüntüsünü arkasına alarak Elazığ'a doğru yöneldi. Akşam 20.00'de Elazığ'dan Kanal 7 Ülke tv ortak yayını var. Onun öncesinde aklımdan "Bir fırsat bulup Başbakana şu meşhur türbülans hikayesini bir anlattırsam" diye geçiriyorum. Uçağımızın tekerleri yere değmek üzere iken ön taraftan gelen davet ile kendimi Binali beyin yan koltuğunda buldum.

"GÖRMÜYOR MUSUN MİLLETİN HALİNİ?"

-Sayın başbakan sizin bir türbülans hikayeniz var imiş. Uçakta sayın Cumhurbaşkanı ile aranızda geçen. Bize bir anlatır mısınız?

Binali Bey, gülümsüyor.

-Evet var öyle bir hikaye. Bir gün İstanbul'dan böyle fırtınalı gök gürültülü bir havada Ankara'ya uçuyoruz. Uçak sert bir türbülansa girdi. Etrafa baktım, herkesin dudağı kıpırdıyor. Ben o arada yemek yemeye devam ediyorum. Cumhurbaşkanımız bana döndü, "Be vicdansız görmüyor musun milletin halini" diye takıldı. Ben de "bugüne kadar hiçbir uçağın havada kaldığı görülmemiştir" dedim.

Hep beraber gülüştük.

BAŞBAKAN'IN REFERANDUM TAHMİNİ

Akşam televizyon yayınına başladık. Reklam arasında herkese sorduğum soruyu Binali Bey'e yönelttim. "Vaziyet nasıl?" Başbakan bu konularda ketum. Anket sorularını hep "Ben kendim anket yapmazsam yapılan anketlere güvenmem" cevabını veriyor.

Hal böyle olunca soruyu biraz dolandırarak alabileceğim cevabı aldım.

BİRİNCİ SIRADA KARADENİZ VAR

"7 bölgenin kaçında evetler önde?" diye sordum.

"Birinci sırada Karadeniz var" diye saymaya başladı Binali Bey. Devamında sırasıyla İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege diye gidiyor. 5 belki 6 bölgede evetler önde diyebilirim"

Bu durumda şöyle oluyor: Başbakana gelen verilere göre, Ege'de hayır oyları önde gidiyor. Marmara başabaş durumda. Kalan 5 bölgede evet oyları önde gidiyor.

Not: Elazığ'a her gidişimde Kanal Fırat televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık bizi karşılayıp ev sahipliği yapıyor. Çarşamba akşamı yayından sonra kendisiyle yine buluştuk. Harput'a çıktık, Elazığ'ı tepeden izledik. Sonra Fırat Tv yayınına katılıp yarım saat referandum sorularına cevaplar verdim. Bu vesile ile sıcak misafirperverliği için Zeki kardeşime teşekkür ederim. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum