Dikkat çeken detay! İstihbarat biliyormuş

Dikkat çeken detay! İstihbarat biliyormuş
Londra'daki saldırıyı İngiltere doğumlu, 52 yaşındaki Halid Mesud'un gerçekleştirdiği açıklandı. Teröristin İngiliz istihbaratı MI5 tarafından takip edildiği ortaya çıktı.

Terör örgütü DEAŞ, İngiltere'nin başkentiLondra'da dün parlamento binası önünde gerçekleştirilen terör saldırısını üstlendi. Terör örgütü DEAŞ'a ait olduğu bilinen bir sosyal medya hesabında, İngiltere parlamentosu önünde dün gerçekleşen saldırının, örgütün çağrılarına olumlu karşılık vermek amacıyla düzenlendiği ifadelerine yer verildi. İngiliz polisi, dört kişinin hayatını kaybettiği; 40 kişinin de yaralandığı saldırıyı 52 yaşındaki Halid Mesut isimli teröristin gerçekleştirdiğini duyurdu. Terör saldırısını gerçekleştiren Mesut'un İngiltere doğumlu olduğu bildirilmişti.

8 KİŞİ GÖZALTINDA

İngiltere Başbakanı Theresa May önceki akşam gerçekleşen Londra saldırısı ile ilgili Avam Kamarası'nda bir konuşma yaptı. May, saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu ve iç istihbarat servisi MI5 tarafından geçmişte takip edildiğini açıkladı ancak saldırganın kimliğine ilişkin ayrıntıları vermedi. May ayrıca saldırıyla ilgili polisin ülke çapında baskınlar düzenlediğini ve 8 kişinin gözaltına alındığını da kaydetti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.