FETÖ'cülerden 'çuvalladık' toplantısı

FETÖ'cülerden 'çuvalladık' toplantısı
15 Temmuz gecesi Harp Akademileri'nde bir araya gelen hainler, girişim başarısız olunca 03:26'da son bir toplantı gerçekleştirdi, durum değerlendirmesi yapıp dağıldı.

İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı’na ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık 110’u tutuklu, toplamda 116 rütbeli asker hakkında iddianame hazırladı. İddianamenin başlıca şüphelileri arasında Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Selim Mert, Hava Harp Akademisi Ölçme ve Değerlendirme Şubesi Müdürü Kurmay Albay Özcan Korhan, darbeci askerleri işgal noktalarına taşıyan pilot Kerime Kumaş yer alıyor.

Peygamber ocağına ihanet

15 Temmuz darbe girişiminde olayların yönetildiği en önemli merkez üslerden biri Harp Akademileri Komutanlığı. Savcılık Harp Akademileri’nin Türk Milleti’nin ‘Peygamber Ocağı’ olarak tabir ettiği, göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yüksek eğitim ve öğretim kurumu olduğu ancak 90’lı yıllardan çoğunun örgüt mensubu olduğu bir kurum haline dönüştüğü tespitinde bulundu.

Darbeden önce 11 günlük gezi

Darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanına yönelik suikast timinde, Harp Akademileri Komutanı Tahir Bekiroğlu’nu kaçırılmasında, 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar’ı derdest girişiminde, darbenin başarısız olmasının ardından Yunanistan’a kaçan darbeci grupta Harp Akademileri’nde görevli darbecilerin olduğu tespit edildi. İddianameye göre, Akademi personeli darbe girişiminden önce 3 ayrı grup halinde 11 Haziran -22 Haziran tarihleri arasında Adana, Malatya, Kars, Trabzon, Erzurum’a geziye giderek buralarda konakladı. Bu gezilerde darbe girişimine katılan bazı darbecilerle bir araya geldiler. İddianameye göre Hava Harp Akademileri Komutanlığında yer alan Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü ‘Darbe Koordinasyon Merkezi’ olarak kullanıldı.

Birliklerin sevkini yaptılar

Harp Akademileri kamera kayıtlarının incelemesi neticesinde, darbecilerin binada toplantılar düzenledikleri ortaya çıktı. Bu toplantılardan biri 14 Temmuz 2016 günü saat 21.04’de başlayıp, 15 Temmuz 2016 saat 00.30’a kadar ‘Darbeye Yönelik Hazırlık Toplantısı’ yapıldı. Toplantıya katılan şüphelilerin darbe girişimi esnasında işgal edilecek bölgelere askeri unsurların sevk ve idaresini sağlayanlar olduğu tespit edildiği belirtildi. Albay Özcan Korhan’ın demir parmaklığı çekip kapıyı içerden kilitleyerek içeride kimsenin olmadığı izlenimi verdiği  tespit edildi.

Koordinasyon toplantısı yapıldı

İkinci toplantı 15 Temmuz günü gündüz vakti 10 kişinin katılımı ile “Bireysel Bilgilendirme Görüşmeleri” toplantısı düzenledi. Personelin bir oda 15 dakika kaldıkları tespit edildi. Üçüncü toplantı 15 Temmuz  akşamı 21 kişinin katılımı ile  “Son Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi.

Başarısız olunca belgeleri yaktılar

İddianamede saat 03.25’te darbe girişiminin başarısız olduğunu değerlendiren Albay Özcan Korhan, daha önce görevlendirme kâğıtlarının dağıtıldığı düşünülen demir parmaklıklı odadan çöp kutusu büyüklüğündeki kabı alarak darbe belgelerini imha etttiği belirtildi.

Çocuğun kafasına silah dayamışlar

Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun hapsedildiği olayına yer verildi. Deniz Harp Akademileri Komutanı Tümamiral Tayyar Ertem’i çocuğunun başına silah dayandığı anlatıldı. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.