Kabin yasağıyla ilgili ilk açıklama

Kabin yasağıyla ilgili ilk açıklama
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ABD'nin 'kabin yasağıyla' ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD ve İngiltere’nin uçaklardaki elektronik cihaz yasağıyla ilgili açıklama yapan Arslan "Ticaretin rekabetin söz konusu olduğu ortamda, haksız rekabeti doğuracak bir uygulamanın olmaması gerekiyor" dedi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

(2 ülkeye uçuşta tablet yasağı) Güvenlik tedbiriyle önlem alınabilir, buna hiç şüphe yok. Özellikle havacılık sektöründe ihmale yer yok. Biz almamız gereken bütün tedbirleri aldık. Teknik bazda söylenek istediğimiz bu. Alınması gereken bütün tedbirleri en üst seviyede alalım. Ancak yolcularımızın konforunu engelleyecek herhangi bir uygulamanın olmaması gerektiğini vurguladık.

Uygulamanın yarın başlayacağı görünüyor eğer aksine bir adım atılmazsa. Yolcularımıza söylemek istediğimiz şu. Havalimanına geldiklerinde hemen lap toplarına el konulmayacak. Önce bagajlarını bagaja gönderecekler. Arınmış sahaya laptopları ile girecekler. Uçağa binmeyi beklerken laptoplarını kullanabilecekler. En son uçağa geçerken toplanacak. Türk Hava Yolları'nın ilgililerine teslim edecekler. Türk Hava Yolları bunları gittikleri yere kadar götürecekler. Sonra bizzat yolcunun eline teslim edecekler. Arınmış sahada da yolcularımız cihazlarını kullanabilecekler, boarding esnasında toplanacak.

Güvenlik tedbirleri alınmalı ama alınırken bazıları bunun dışında tutulmamalı. Ticaretin rekabetin söz konusu olduğu ortamda, haksız rekabeti doğuracak bir uygulamanın olmaması gerekiyor. İstanbul'un üzerinde özellikle bunun için çok duruyoruz. Bir uygulama her yerde aynıysa biz de aynı şekilde uyalım. Ama bir yere uyguluyor bir yere uygulamıyorsanız biz bunun arkasında başka şeyler ararız. Haksız değil insanlar bu konuda. Bizim istediğimiz İstanbul'u Avrupa'daki herhangi bir limandan ayırmasınlar.

(1915 Çanakkele Köprüsü) Biz Çanakkale Köprüsü'nü yaptığımızda herkesin söylediği şuydu. Yaz aylarında birkaç ay birileri seyahat edecek diye 10 milyar TL üzerinde bir bedelle köprü yapılıyor. Biz projeleri yaparken mevcut taşımacılığı kolaylaştırıyoruz. Projeler bulundukları yerde ticareti sanayiyi geliştiriyorlar. İlave taşıma kapasitesini geliştiriyorlar. Bu köprüler birbirinin yükünü hafifletecek köprülerdir. Bunlar sayesinde ülkenin gelişmesidir bizim amacımız.

(Yeni Zigana Tüneli Projesi) Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlarken doğu - batı arasında bir bağlantı yaptık. Aynı koridorları kuzey-güney hattıyla bağladığımızda amacımıza ulaşmış olacağız. Zigana Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak çok önemli bir proje. Bu tünel ticaret ve iletişimin gelişmesi için çok önemli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.