Evlilik programları vatandaşı 'şair' yaptı

Evlilik programları vatandaşı 'şair' yaptı
RTÜK'e evlilik programlarına ilişkin yapılan şikayetler arasında bir vatandaşın, "RTÜK kayda alın şikayetimi" başlıklı şiiri dikkati çekti.

Üst Kurul yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik programları nedeniyle RTÜK'e son bir yılda, 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası, elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden, genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ile argo sözcükler kullanılması gibi nedenlerle binlerce şikayet geldi.

131 BİN 290 ŞİKAYET

Gelen şikayetlere ilişkin RTÜK tarafından hazırlanan rapora göre, RTÜK İletişim Merkezine Ocak 2016 ile 2017 Mart ayına kadar 131 bin 290 kişinin bildirimi ulaştı.

Kanal D'de yayınlanan "Kısmetse Olur" 55 bin 633 başvuruyla en fazla şikayet edilen program oldu. Star TV'deki "Zuhal Topal'la" programı 29 bin 522, ATV'deki "Esra Erol'da" 23 bin 238, Show TV'deki "Evleneceksen Gel" 22 bin 142 ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" ise 694 şikayet bildirimi aldı.

VATANDAŞ YAPTIRIM İSTİYOR

Bildirimlerin 89 bin 890'ı, genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkelerine aykırılığa, 34 bin 542'si çocuk ile gençlerin gelişimini olumsuz etkilemesine ilişkin oldu. Vatandaşların 59 bin 695'i programlara müeyyide ve yaptırım uygulanmasını istedi.

ŞİİRLİ ŞİKAYET

Raporda, vatandaşların şikayetlerinden de örneklere yer verildi. Şikayetler arasında BİMER aracılığıyla RTÜK'e ulaştırılan "RTÜK kayda alın şikayetimi" isimli şiir dikkati çekti.

Şiirin bazı dizileri şöyle:

"Yemeğe gitmeler çaya çıkmalar,
önceden hoşlanıp sonra bıkmalar
Elektrik aldım almadım derler,
baksan birbirini ekranda yerler
Acele el atın son bulsun şerler,
RTÜK kayda alın şikayetimi...
Gözden yaşlarını döken dökene,
hediye sunup diz çöken çökene
Ahlak temel taşın söken sökene,
RTÜK kayda alın şikayetimi...
Yayına çıkanlar giyip guşanmış,
Dolmuşlar oraya bekar, boşanmış
Olmasaydı keşke olay yaşanmış,
RTÜK kayda alın şikayetimi..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.