Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Gerçekten acıyorum!

Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Gerçekten acıyorum!
Kalkınma Bakanı Elvan, "Kılıçdaroğlu 'Meclis ortadan kaldırılıyor' diyor. Gerçekten acıyorum bu kardeşimize.Milletin gözüne baka baka yalan söylüyor." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, merkez Akdeniz ilçesindeki bir otelde Akdeniz Pazarcılar Esnaf Odası'nın yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, kapalı pazarların yapımının yerel yönetimlerin sorumluluğunda bulunduğunu belirtti.

Elvan, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak yeni anayasa değişikliğine değinerek şöyle devam etti:

"Millet karar vermişse, herkes bu karara uyacak. Demokrasinin gereği budur ve bu olmalıdır. Ama maalesef biz yıllarca vesayet altında bir takım yönetimler gördük, değişik odaklardan, yerlerden hükümetlere talimatlar verildiğini gördük ve milli iradenin bu ülkede tesis edilmemesi için yoğun çaba içerisinde olan güç odaklarını gördük. İşte biz bunlardan kurtulmak istiyoruz. 18 maddelik anayasa değişikliğine baktığımızda, bu maddelerin tamamı demokrasimizi güçlendirecek, Türkiye'de güçlü bir demokrasi altyapısı oluşturacak, temel hak ve hürriyetleri daha da geliştirecek, bizatihi millete yetki verecek bir düzenleme."

GERÇEKTEN ACIYORUM...

Yeni anayasayla ilgili yalan üzerine kurulan propagandalar yapıldığını aktaran Elvan, "Anayasa değişikliğindeki maddeler tamamıyla, özgürlükler ve demokrasi üzerine inşa edilmiş, vesayeti ortadan kaldıran, halkı güçlendiren, bu ülkede milli iradenin tam manasıyla hakim kılınmasını sağlayan düzenlemeler." ifadesini kullandı.

Elvan, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, cumhurbaşkanı adayının yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerektiğini anımsatarak, bunun uzlaşma kültürünü de geliştireceğini bildirdi.

MİLLETİN GÖZÜNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu düzenlemeyle ilgili sözlerinden dolayı eleştiren Elvan, "Kılıçdaroğlu 'Meclis ortadan kaldırılıyor' diyor. Gerçekten acıyorum bu kardeşimize. Bir ana muhalefet lideri, kalkıp şu 18 maddelik anayasa değişikliğinde bulunmayan ifadeleri kullanırsa, acınacak bir durumu vardır. Ya bilmiyor ya da milletin gözüne baka baka yalan söylüyor. TBMM, daha da güçleniyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.