Erdoğan: Sonunda zihniyetlerini belli ettiler

Erdoğan: Sonunda zihniyetlerini belli ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ülkelerinin Vatikan ziyaretiyle ilgili 'Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor' dedi ve ziyaretteki bir detayı 'enteresan' olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sancaktepe'deki toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Batı'ya sert sözlerle yüklendi, AB üyesi ülkelerin Papa ziyaretinin arkasında 'Haçlı İttifakı' olduğunu söyledi.

AB ÜLKELERİNİN VATİKAN ZİYARETİ

AB ülkelerinin Vatikan ziyaretine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretin altında bir çağrışımın yattığını söylerek, ''Bunlar dürüst değil. Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Vatikan'da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır, Vatikan'da niye bir araya geldiniz, Papa'nın huzurunda niye bir araya geldiniz. Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. Bize bugüne kadar ne dediler? 'İkide bir, bize böyle diyorsunuz ama böyle bir şey yok'. Evet, siz Türkiye'yi Müslüman olduğu için içeri almıyorsunuz.'' şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, bu toplantıya hem sosyal demokratlar hem Hristiyan demokratların katılmasının ilginç olduğunu da sözlerine ekledi.

HOLLANDA'YI 'MÜŞRİK'LERE BENZETTİ

Hollanda'nın Türkiye vatandaşlarına yönelik skandal tepkisine de değinen Erdoğan, Bakan Kaya'ya gösterilen tavır için de 'Hani sizde kadın hakları vardı' sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Benim Dışişleri bakanıma izin vermediler. Aile bakanımı arabanın içinde mahkum ettiler. Bir kadın ya. Hani sizde kadın hakları vardı. Lafa geldiği zaman kadın hakları şöyle böyle diyordunuz. Siz kız çocuklarını diri diri toprağa gömen o cehalet anlayışının devamısınız.''

'YILANLA ÇUVALA GİREN ISIRILMAKTAN KURTULMAZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Türkiye'ye silah satışının engellenmesi de vardı. Erdoğan, bu meseleyle ilgili şunları söyledi:

''Terör örgütüne silah satıyorlar, NATO'daki müttefikleri Türkiye'ye parasıyla silah yok. Neymiş, kongreden onay çıkmamış. Terör örgütüne nasıl var?

Size yazıklar olsun. Yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.