Pankart rezilliği! Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Pankart rezilliği! Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı
İsviçre Büyükelçisi Erdoğan'ı hedef gösteren terör örgütü gösterisi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İsviçre'nin başkenti Bern'de PKK taraftarları düzenledikleri mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef gösterildi. Mitingde, Erdoğan'ın resminin olduğu "Erdoğan'ı öldürün" yazılı pankart asıldı. Siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Erdoğan'ı öldürün" yazısı yer aldı. 

DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI!

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'i çağırarak terör örgütü yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesinden duyulan rahatsızlığı iletti.

Bakanlık kaynakları, İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca miting düzenlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterildiği pankartın açılmasına ilişkin, dün Ankara dışında olan İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Haffner'in Bakanlığa davet edildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener'in saat 15.00'te görüştüğü Haffner'e, duyulan rahatsızlığı bir kez daha dile getirdiği aktarıldı.

Kaynaklar, Haffner'e suçluların gecikmeksizin tespit edilerek adalet önüne çıkartılması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları, ayrıca bundan böyle benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması yönündeki beklentinin bildirildiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, dün İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'in şehir dışında olması nedeniyle İsviçre Elçi Müsteşarını çağırarak Türkiye'nin konuyla ilgili tepkisini iletmişti. Bakanlığa saat 19.00'da gelen İsviçreli yetkiliye, Bern'de düzenlenen miting ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eylemlerin protesto edildiği bildirilmişti.

PKK, TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDE YOK!

ABD ve AB'nin aksine PKK, İsviçre’de terör örgütleri listesinde bulunmuyor. Buna rağmen, İsviçre Federal Savunma, Sivil Savunma ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan "İsviçre'nin Güvenliği 2015" başlıklı yıllık güvenlik raporunda da PKK "şiddet potansiyeli azalmayan ve şiddete başvurabilen aşırıcı terörist grup” olarak nitelendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum