HÜDA PAR'dan referandum tepkisi! Arkasında durun

HÜDA PAR'dan referandum tepkisi! Arkasında durun
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, partilerinin 'evet’i desteklediğini ancak seçmenini oy kullanıp kullanmama konusunda serbest bıraktığı yönündeki duyumlara tepki gösterdi.

Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bazı kesimlerin partilerinin ‘evet’i desteklediğini ancak seçmenini oy kullanıp kullanmama konusunda serbest bıraktığı yönündeki duyumlara tepki göstererek, 16 Nisan’daki referandumda sandıklara giderek ‘evet’ oyu vereceklerini söyledi. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Manisa’nın Şehzadeler ilçesi İshakçelebi Mahallesi'nde düzenlenen kahvehane toplantısında konuştu.

Referandumda neden ‘evet’ oyu kullanacaklarını anlatan Yapıcıoğlu, referandum dolayısıyla Avrupa’nın gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirterek, bir ve birlikte olmanın önemine dikkat çekti.

16 Nisan’da yapılacak olan referandumda mevcut Anayasanın 19’uncu kez değiştirileceğini anlatan Yapıcıoğlu, “Bu değişiklikle tamamen yerli bir anayasa mı olacak? Türk tipi başkanlık diyorlar ama yine bütün olarak yerli bir anayasa olmayacak. İnşallah diyoruz ki o yolda açılmış bir kapı olsun. Tamamen yerlileşmenin, tamamen millileşmenin bir adımı olsun. Vesayet sisteminin geriletilmesi, ona geriye doğru bir adım daha attırılması noktasında önemli bir değişiklik olacağını düşünüyoruz ve bu değişikliğin memleketin hayrına, memleketin faydasına, milletin maslahatına uygun olduğunu düşünüyoruz ve bu nedenle referandumda 18 maddelik değişikliği destekleyeceğimizi, referandumda sandığa gidip ‘evet’ oyu vereceğimizi açıkladık” dedi.

KARDEŞLERİMİZ EVET KARARIMIZIN ARKASINDA DURSUN

Partileri tarafından referandumda ‘evet’ oyu kullanılacağını ancak bazı kesimlerin tabanlarını serbest bıraktığı yönünde söylemlerinin olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, bu yöndeki söylemlere itibar edilmemesini ve tabanın sandığa giderek ‘evet’ oyu kullanmasını istedi.

Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Bazı yerlerde arkadaşlarımız arasında şöyle bir söylenti dolandığı kulağımıza geliyor. Bazıları hala daha 1 Kasım seçimlerindeki pozisyonda olduğumuzu düşünerek bizim referandumda ‘evet’ dediğimizi ancak çok da önemsemediğimizi, miting yapmadığımızı, sandığa gidip gitmeme noktasında tabanımızı serbest bıraktığımızı söylüyor. Bu şekilde bir söylem gelişmiş durumda ve bunlar kulağımıza geliyor. Bunu düzeltme ihtiyacı hissediyorum. Gittiğimiz her yerde kardeşlerimize söylüyoruz, diyoruz ki; bizim kararımız bu referandumda değişikliği desteklemek, evet yönünde oyumuzu kullanmak ve sandığa gitmektir. Bütün kardeşlerimizden isteğimiz bu kararımızın arkasında durmalarıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.