Trump’ın danışmanı: Gülen terörist ancak...

Trump’ın danışmanı: Gülen terörist ancak...
ABD Başkanı Trump’ın Dış Politikalar ve Ortadoğu Danışmanı Walid Phares, FETÖ elebaşı Gülen’in terörist olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump'ın Dış Politikalar ve Ortadoğu Danışmanı Walid Phares, Beyaz Saray'ın FETÖ ile ilgili yol haritasını anlattı.

FETULLAH GÜLEN'İ TERÖRİST OLARAK GÖRÜYOR MUSUNUZ?

Amerikan yasalarına göre ortada verilmiş bir cevap yok. Ancak belgelere bakacak olursak, onun ve organizasyonunun aşırıcı ve terörist olduğu görülüyor. Ama bunu yasayla sonuçlandırmak gerekiyor.

"TANKLARIN ÖNÜNE YATAN TÜRKLERİ GÖRÜP ŞAŞIRDI"

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda, Trump kampanyadaydı. Bu arada, gelişmeler anlık olarak Trump'a veriliyordu. Trump, tankların önüne yatan Türkleri gördüğünde şok olmuştu. Ve hükümeti, Erdoğan'ı Türkiye'yi destekleyen tweet atmıştı. Daha fazlasını söyleyemezdi çünkü ABD Başkanı değildi.

"TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Bu konu, Trump ile Erdoğan'ın görüşmesine bağlı. Türkiye ile Amerika arasında geçmişe dayalı sıcak ilişkiler var. Her zaman söylüyoruz ve Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Şunu demek istiyoruz, Türkiye çok önemli ve değerli fakat burada da takip edilmesi gereken prosedürler var. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.