Alman Başkan'dan 'hayır' propagandası

Alman Başkan'dan 'hayır' propagandası
Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Elmar Brok, Almanya'daki Türk vatandaşlarını referandumda 'hayır' oyu kullanın diye küstah bir çağrıda bulundu.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları bugünden itibaren Anayasa değişikliğine yönelik referandumda oy kullanabilecekler. Genel Başkanı Angela Merkel'in olduğu, Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin Avrupa Milletvekili Elmar Brok, Almanya'daki Türk konsolosluklarında oy kullanma işlemlerinin başlaması üzerine yaptığı açıklamada, ''Türkler'den ''hayır'' oyu kullanmalarını istedi.

Brok ''Neue Osnabrücker Zeitung'' gazetesine verdiği demeçte, "Türk vatandaşlarına tavsiyem Anayasa değişikliğine karşı ve özgürlük için oy kullanmalarıdır” dedi.

ELMAR BROK'UN HADSİZ AÇIKLAMALARI 

Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı da olan Elmar Brok Türk milletinin ''demokrasi ve hukuk devletinin içini boşaltan başkanlık sisteminden yana çıkamayacağını'' belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarın ''parlamentonun yetkilerini kaldırıp, yargı bağımsızlığına ket vurmak istediğini' iddia eden Brok "Millet buna izin vermemelidir'' dedi.

''TÜRKİYE AB'YE ÜYE OLAMAZ'' TEHDİDİNDE BULUNDU

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmesinin Türkiye'yi Avrupa'dan daha da uzaklaştıracağını iddia eden Hristiyan Demokrat politikacı, ''Türkiye'nin, değiştirilmesi amaçlanan anayasayla Avrupa prensiplerine ters düşeceğini ve Avrupa Birliği'ne üye olamayacağını'' söyledi.

ALMANYA'DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Almanya'da Türkiye'deki seçim ve referandumlarda oy kullanma hakkı olan 1,4 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Türkiye'nin dış temsilciliklerinde bugünden itibaren başlayan oy verme işlemi 9 Nisan'da sona erecek.

DW

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.