En anlamlı ziyaret! O geceyi anlattı

En anlamlı ziyaret! O geceyi anlattı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, kendisinin de Hollanda’da bulunduğu sırada polisler tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan Hüseyin Kurt’u ziyaret etti.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kendisinin de Hollanda’da bulunduğu sırada polisler tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınan Hüseyin Kurt’u ziyaret etti.

Bakan Fatma Kaya, hastane yönetimi tarafından C blok girişinde kapıda karşılandı. İçeriye giren Kaya, Hüseyin Kurt ile görüştü ve doktorlardan hastanın durumu hakkında bilgi aldı. 

Durumunun iyi olduğu belirtilen Kurt, o gece yaşananları anlattı. Kendisinin Hollanda’daki hastanede iyi bakılmadığını belirten Hüseyin Kurt, “Olayın olduğu gece taburcu edildi. Kendi isteğim üzerine boynumu incelediler ve kırık olduğu tespit edildi. Güvensizliğim orada başladı” şeklinde konuştu.

BAKAN KAYA: “HOLLANDA İÇİN UTANÇ GECESİYDİ”

Kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya ise, “O gece Hollanda için utanç gecesiydi. Sizlere bu şekilde saldırılması, gayri insani bir müdahalede bulunuldu. Hem vatandaşlara hem de basın mensuplarına atlarla, köpeklerle saldırıldı. Sizlerin sesi bana güç verdi. Sizlerin varlığı orada olmasaydı o kadar dik duramazdım. Sizin sesinizi duyuyordum. Recep Tayyip Erdoğan sesleriyle sokaklar inliyordu” dedi.

“ATLARLA, İTLERLE SALDIRDILAR”

Kaya, demokratik hakların engellendiğinin altını çizerek, “Avrupa orada ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. ‘Hayır’ kampanyalarına polis eşliğinde destekler veriyorlar. O kadar ileri gidiyorlar ki sayın cumhurbaşkanımızı ölümle tehdit edecek şekilde hayır kampanyası yapılmasına izin veriyorlar. En temel hakkımız olan konsolosluk topraklarında vatandaşlarımızla bir araya gelme hakkımıza engel oldular. Bizim için oraya gelen vatandaşlarımıza atlarla, itlerle saldırdılar. Gayri insani şekilde davrandılar. Bize bunları yaşattıkları için şiddetle kınıyorum. Orada yaralanan herkese büyük geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, açıklamanın ardından Hüseyin Kurt’un ailesi ile bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.