Galatasaray Divan Kurulu için suç duyurusu!

Galatasaray Divan Kurulu için suç duyurusu!
İzmir’de, Galatasaray Divan Kurulu hakkında ‘Terör örgütüne yardım etmek’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Suçu ve suçluyu övmek’ suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Galatasaray Genel Kurulu'nun Hakan Şükür ve Arif Erdem ile ilgili aldığı kararın yankıları sürüyor. Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) Başkanı Muhammed Gömük, Galatasaray Divan Kurulu üyeleri hakkında, ‘Terör örgütüne yardım etmek’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Suçu ve suçluyu övmek’ suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

''Kamuoyuna ve yargı mercilerine yansımış bir çok hadise ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve dahi sonrasında yaşanan olaylardan da kolayca anlaşılacağı şekilde yukarıda ismi geçen iki şüphelinin de FETÖ/PDY üyesi oldukları ve bu suçlamaları da kabul edercesine Türk Milletini, Kurumlarını ve Yöneticilerini aşağılar şekilde açıklamalarda bulundukları sabit olmasına karşın, yukarıda bahsedilen spor kulübünün genel kurul toplantısında sayın üyeleri bu gerçeği kulak arkası ederek FETÖ ile bağlantılı bu kişileri kayırırcasına ihraç istemlerini reddetmiştir. Genel Kurul üyelerinin FETÖ bağlantısı nedeniyle bahsi geçen kişileri kulüpten ihraç etmemeleri de terör örgütü faaliyetlerini kolaylaştırmaya ve ilgili kanun maddesinde muhalefet olgusuna sebep olmuştur. Yönetim kurulu üyelerinin aldıkları bu suç teşkil edici kararın akabinde de toplum vicdanına kast edercesine zorlu kurtuluş mücadelemizin hatırası olarak söylene gelen İzmir Marşını alet ederek adeta bu karar bir zafermişçesine bu marş ile bağdaştırmaları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal savaşı gazi ve şehitlerine açık bir hakarettir. Galatasaray Spor Kulübü’nün 25.03.2017 tarihli yıllık olağan genel kurulunda Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkındaki karar sebebiyle bir kısım divan üyelerince örgüte yardım etmek ve örgüt propagandası yapmak suçları ilgili olarak tespit edilecek olan şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederiz.’’

Suç duyurusunda bulunan başkan konuştu

Suç duyurusu sonrası açıklama yapan TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük, ‘’Geçtiğimiz gün Galatasaray Divan Kurulu’nda Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında ihraç edilmeme kararı çıktı. Sonra düzelttiler, ‘Bu konu üye aidatı ödemediklerinden çıktı’ dediler. Bu kararı veren Galatasaray Divan Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hakan Şükür’ün ihraç edilmemesinden dolayı bir grup taraftar şerefli İzmir Marşı’mızı sanki terör örgütüne bağdaştırarak Atatürk’ün kemiklerini sızlattılar. Bu şekilde Türk milletinin kalbini yaralamıştır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum