Sosyal medyada linç edilmişti! O kadın konuştu

Sosyal medyada linç edilmişti! O kadın konuştu
İngiltere'de terör saldırısından sonra çekilen bir fotoğrafa sosyal medyada İslam düşmanlığı yapılmıştı. Fotoğraftaki kadın o an neler yaşadığını anlattı.

Londra'da dört kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası ortaya çıkan bir fotoğraf sosyal medyayı karıştırmıştı. Westminster Köprüsü'nde yerde yatan bir kurbanın yanında elinde telefonuyla yürüyen kadın sosyal medyanın nefret söyleminin hedefi olmuştu.

Twitter'da bir kullanıcı fotoğrafı paylaşarak "Müslüman kadın yerde can çekişen adamın yanından elini kolunu sallayarak, telefonuyla ilgilenerek geçiyor" ifadelerini kullandı ve 'İslamı yasaklayın' anlamına gelen '#BanIslam' etiketini kullandı. 

VE AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada ırkçı hakaretlere maruz kalan kadın, Müslümanlara yönelik nefret suçlarını belgeleyen ''TellMAMA'' adlı yardım kuruluşu aracılığıyla Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Sputnik'in haberine göre açıklamada şöyle denildi:

''YARDIM ETMEYE ÇALIŞTIM''

“Fotoğraf, diğer tanıklarla konuşup ne olduğunu anlamaya çalışmamı ve olay yerinde mağdurlarla ilgilenen pek çok insan olmasına rağmen herhangi bir yardımım dokunabilir mi şeklindeki uğraşımı göstermiyor. Sonrasında iyi olduğumu ve işten eve doğru geldiğimi haber vermek için ailemi aradım ve Waterloo istasyonuna gitmesine yardımcı olmak için bir hanımefendiye yol boyunca eşlik ettim. Tüm düşüncelerim, kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Fotoğrafı çeken Jamie Lorriman’a, beni savunmak için medyaya konuştuğu için teşekkür etmek istiyorum."

Jamie Lorriman önce yaptığı açıklamada, fotoğrafının sosyal medyada kullanılması ve linç kampanyasına dönüşürüldüğü için müslüman kadından özür dilemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.