Sadir Durmaz: Herkes haddini bilecek

Sadir Durmaz: Herkes haddini bilecek
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, gündeme dair çok sert açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Ülkenin bekasının herşeyden daha önemli olduğuna dikkat çeken Durmaz, "Bir şahsa ya da bir partiye verilen destek yoktur. Verdiğimiz destek, büyük Türk milletinedir. Bu milletin birliğine, dirliğine, bin yıllık kardeşlik hukukuna, bekasına verilen bir destektir" dedi.

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum öncesinde kendilerini evet verdikleri için suçlayanlara yüklenmeye devam eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, tavrını MHP Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada da sürdürdü.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Sadir Durmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki MHP Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bırakın sokağa çıkmayı, evlerinin balkonuna çıkamayandan ülkücü harekete ne lider olur ne de genel başkan olur. Herkes haddini bilecek" diye konuştu. Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinin en zor, en sıkıntılı süreçlerinden birini yaşadığını dile getiren Durmaz, bu koşullar altında Türkiye'nin geleceğini, kaderini hiç kimsenin siyasi çekişmelere feda etme lüksüne sahip olmadığını vurguladı.

ÜLKEMİZ İÇİN TARAFIZ

Durmaz, herkesin içinde bulunulan durumun, şartların ağırlığını dikkate alarak bir pozisyon almak zorunda olduğunu vurgulayarak, "İşte tam da bu noktada, yani bir taraftan FETÖ, bir taraftan PKK, bir taraftan IŞİD, bir taraftan ağırlaşan başkaca sorunlarımız içerideki aşırı sol unsurların Gezi benzeri birtakım eylem planlarını, öbür taraftan kiralık kanlı katiller sürüsü PKK'nın varlığını ve onlarla birlikte mücadeleyi, Suriye'de bir fiil yaşanan savaşı hiç kimse gözardı edemez" ifadelerini kullandı. Seyirci kalmak yerine inisiyatif almak durumunda kaldıklarını belirten Durmaz, "2007 yılında cumhurbaşkanının seçimine engel olanlar kimlerdi? Milletin iradesinin önüne Sabih Kanadoğlu'nun iradesini koyanlar, '367 olmazsa cumhurbaşkanını seçemezsiniz.' diyenler kimlerdi? O gün de aynı kafaydı, CHP idi. CHP, agresif bir tutum sergileyerek o gün Meclisin cumhurbaşkanı seçmesine engel oldu, Meclisin elindeki önemli bir yetkinin Meclisin elinden çıkmasına vesile oldu, bugün de aleyhte kampanya yürüten CHP." dedi.

KİMSEYE TAVİZ VERMİŞ DEĞİLİZ

Durmaz, bir şahsa ya da partiye destek verilmediğinin altını çizerek, şöyle devam etti:  "Bu kadar ağırlaşan sorunlar karşısında bu ülkenin başbakanının ifadesiyle söylüyorum, çatal kazık yere batmıyor. Yani bu kadar ağır sorunlarımız var ama aynı zamanda yönetemeyen bir ülke durumundayız. Ne yapmamız lazım? Hızlı karar alabilen ve o kararlarını süratle hayata geçirebilen ve uygulamaya koyabilen bir yapıya kavuşturmamız lazım. Bunu yaparken de çok açık bir ifadeyle söylüyorum, Milliyetçi Hareket Partisi dün nerede duruyorsa dün hangi hassasiyete sahipse bugün de aynı yerde duruyor, aynı hassasiyetlere sahiptir. Hiç kimseye verilmiş bir tavizimiz yoktur. Bir şahsa ya da bir partiye verilen destek yoktur. Verdiğimiz destek büyük Türk milletinedir. Bu milletin birliğine, dirliğine, bin yıllık kardeşlik hukukuna, bekasına verilen bir destektir. Bu koşullarda seyirci kalamazdık, inisiyatif aldık."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.