FETÖ'nün sinsi referandum planı

FETÖ'nün sinsi referandum planı
15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hani darbe girişimiyle milletimizin geleceğine kasteden hain FETÖ, yaklaşan referandum öncesinde de yeni planlar peşinde koşuyor.

 Hayır cephesinin kazanması için halen görevdeki kripto bürokratlar aracılığıyla mağdurlar kitlesi oluşturuyor. 

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşan referandum öncesi kripto bürokratların ‘hayır’ çıkması için yeni FETÖ mağdurları oluşturduğunu söyledi. 

1301.jpg

Okudan, bakanlıklar ve valilikler aracılığıyla tedbiren açığa alınan memurların, 8 aydır iade edilmediğini, soruşturma dosyalarının bekletildiğini iddia etti.

Bu konuda bakanlıklar ve illerdeki valiliklerce açığa alınanların incelendiğinde gerçeğin otaya çıkacağını vurgulayan Okudan, “Maalesef at izi it izine karışmış durumda. Milli görüş camiasından, FETÖ ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bizzat kendisini tanıdığımız insanlar açığa alınmış durumda. Bazı isimler 8 aydır soruşturma yapılıyor. Açığa alınan bu insanların ve birinci derece yakınlarının yurt dışına çıkışı yasaklanıyor. Pasaportlar iptal ediliyor. Dosyalar ise valiliklerde bakanlıklarda bekletiliyor. Şu an bürokrat terörizmi estiriliyor. Yaklaşan 16 Nisan 2017 referandumu öncesinde Hayır çıkması için bu insanların bekletildiğini düşünüyoruz.” dedi.  

“8 aydır açıkta bekletilen öğretmenler var” 

Milli Eğitim Bakanlığı’nda çok sayıda öğretmenin valiliklerce tedbiren açığa alındığını, 8 aydır bekletildiğini vurgulayan Okudan, “Bu insanlar illerde soruşturmaları tamamlanması ve iadeleri için valiliklere dosyaları gönderilmesine rağmen valilerce bekletilmektedir. Bu konuda daha önce MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, beyin uyarısına rağmen, valilikler bu dosyaları bekletmektedir.”

”Gençler olarak Evet diyeceğiz”

GENÇKONFED gençliği olarak referandumda EVET vereceklerini, toplumda adalet duygusunu zedeleyen uygulamaların da her zaman karşısında olacaklarının vurgulayan Okudan, “Buradan sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beye sesleniyorum. Açığa alınan insanları kimler açığa alıyor, tedbiren açığa alınan insanlar neden 8 aydır bekletiliyor. Bu insanların soruşturmaları neden bu kadar uzatılıyor. Bu insanların birinci derece yakınlarının neden süresiz pasaportu iptal ediliyor. Bu uygulamalar kamuoyu vicdanını yaralıyor. Soruşturmaları tamamlanan bu insanlar referandum öncesi görevlerine iade edilmeli.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.