Kılıçdaroğlu'ndan inanılmaz 'çift başlılık' gafı

Kılıçdaroğlu'ndan inanılmaz 'çift başlılık' gafı
Haftalardır yeni anayasa teklifini 'tek adam rejimi' şeklinde eleştiren Kılıçdaroğlu, bu kez 'evet çıkarsa çift başlılık' gelir diyerek tuhaf bir gafa imza attı.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da programlarına devam etti.

İnegöl ilçesinde muhtarlar, din görevlileri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, referandumda 'hayır' oyu verilmesi için konuştu.

"DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK YOK"

CHP Genel Başkanı; "Bu çıkarsa devlette çift başlılık biter" denildiğini anımsatarak, "Bu doğru değil. Devletimizde çift başlılık yok arkadaşlar. Bizim devletimizde ve bütün demokrasilerde kamuda görev alan herkesin görev alanı tanımlanmıştır. Kim tanımlamış TBMM." dedi.

"EVET ÇIKARSA ÇİFT BAŞLILIK ÇIKAR"

Tapu memurunun, nüfus memurunun, muhtarın, cumhurbaşkanının, kaymakam, büyükelçi ve milletvekilinin görev alanlarının belli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çift başlılık ne zaman çıkar, ben kendi görev alanımın dışına çıkıp bir başkasının görev alanına müdahale edersem çift başlılık olur. Peki yeni anayasa değişikliğine evet dersek ne olur? Devlette çift başlılık olur. Nasıl? Çünkü seçilecek olan başkan hem cumhurun başkanı, aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak. Bu doğrudur derseniz evet, yanlıştır derseniz hayır oyu kullanacaksınız." diye konuştu.

"TEK ADAM REJİMİ GELİYOR" DİYORDU

Kılıçdaroğlu, referandum kapanyasının başından beri yeni anayasa teklifini "tek adam rejimini getirmek istiyorlar" şeklinde eleştiriyordu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum