Oğlunu öldüren gelininden şikayetçi olmadı!

Oğlunu öldüren gelininden şikayetçi olmadı!
Oğlu Suat’ı öldüren ve iyi halden 15 yıl ceza alan gelini Elif Çırak’ı mahkemede affeden Hacer İlikmen’in yaşamı dramlarla dolu.

Geçen kasımda Elif Çırak (26) boğazına sarılan eşi Suat Çırak'ı bıçaklayıp öldürdü. 15 yıl hapis aldı. Kayınvalidesi Hacer İlikmen şikayetçi olmadı. İlikmen gelinini neden affettiğini şu sözlerle anlattı. "İlk kocam Suat'ın babasıydı. Gayrimeşru işleri, uyuşturucusu vardı, çok çektim. Mahkemede Elif'e baktım, affettim. Oğlumu öldüren gelinimin ablası da gelinim."

Oğlunu öldüren ve iyi halden 15 yıl ceza alan gelini Elif Çırak’ı mahkemede affeden Hacer İlikmen’in yaşamı yürek burktu. 2.5 yaşındaki torununa bakan İlikmen, yaşadıklarını anlattı

İlikmen'in ilk sözleri “Ben gelinimden neden şikâyetçi olmadım biliyor musunuz? Olmadım çünkü...” olmuş ve eklemiş: “Gelin yanıtını burada evimizde vereyim”

OĞLUMU ÖLDÜREN GELİNİMİN ABLASI

Kapı açıldığında Hacer İlikmen yanındaki kadını “Oğlumu öldüren gelinimin ablası. O da gelinim” diyerek tanıştırdı. Elif Çırak’ın ablası Emriye İlikmen, “Bir de benim tarafımdan bakın. Kardeşim, kocasını öldürmüş. Ben ölenin abisiyle evliyim ve hepimiz aynı evdeyiz” diyerek yaşadığı dramı anlatırken kayınvalidesi Hacer İlikmen de, “Sana bu evde kimse yüklenemez” diye teselli ediyor gelinini.

‘SÜREKLİ KAVGA EDİYORLARDI’

Anne Hacer İlikmen, hikâyeyi başından şöyle anlatıyor: “Suat ile Elif, refakatçi kaldıkları hastanede tanıştı. Hastamızın taburcu olduğu gün kaçıp evlendiler. İlk zamanlar iyilerdi, sonradan araları açıldı. Oğlum doğru dürüst çalışmıyordu. Çok kavga ediyorlardı. ‘Anlaşamıyorsanız ayrılın, birbirinize bu kötülüğü yapmayın’ dedim, dinlemediler.

Kimi zaman Elif gitti, Suat da peşinden gidip getirdi. Çocuğu bana bırakıp kaçtıkları oldu. Bir gece Suat aradı, ‘Karakoldayım, Elif keserle kafamı yardı çocuk yanımda gel al’ dedi... Kavgaların sonu buraya vardı.”

UYUŞTURUCU KULLANIYORLARI

‘Suat ve Elif uyuşturucu kullanıyordu’ diyen İlikmen, korkunç geceyi ise şöyle anlattı: “O gece de uyuşturucu almışlar. O odada ne olduysa kıyamet koptu. Birbirlerine aşağılık laflar ettiler. Mutfakta birbirlerinin boğazına sarıldılar. Zaten Suat’ın boynu hep yırtıktı, Elif tırmalardı. Araya girdim, Emriye polis çağırmaya kalktı.

Suat, ‘Çağırmayın yatacağım’ dedi. Biri bir kenara oturdu, diğeri bir kenara. Elif de düzeldi, Suat da sustu. Çocuğu kanepeye oturturken oldu ne olduysa. Küçük oğlum Samet, ‘Yetişin Elif abla, abimi bıçakladı’ diye feryat etti. 


SIRTINDA BIÇAKLA KARISINI SAVUNDU

Bu arada Emriye İlikmen araya giriyor: “Yaralıydı. ‘Yandım anam’ dedi. Bir döndü odanın içinde. Sonra ‘Bakın Elif ne yaptı?’ dedi. Sırtında bıçakla gelmişti, Elif şoktaydı. Kendini pencereden atacak sandık. Eşim kendine gelsin diye Elif’i tokatlıyordu, Suat ‘Karıma vurma’ dedi. Sonra yere düştü. Elif o sırada Suat’ın üzerine eğildi, ‘Kalk, böyle yapmak istemedim. Senin yüzünden oldu’ diye yakasına yapıştı. Gerçekten de kardeşimin suçu yoktu. O kadar sefalet çek, bir de üzerine küfür ye.”

‘VİCDANIM ELVERMEDİ’

Acılı anne gelininden şikâyetçi olmamasıyla ilgili de şunları söyledi: “Ben iki evlilik yaptım. İlk kocam, ölen oğlum Suat’ın babasıydı. Ondan çok çektim. Sopa yemedim ama gayrimeşru işleri, uyuşturucusu vardı. Mahkemede gelinimi gördüm, haline baktım, sustum. İlk eşimden her şeyi yaşadım bu yüzden gelinimi anlıyordum. Şikâyetçi olmaya vicdanım elvermedi biliyor musun?

Bu gelinim (İlmiye’yi kastediyor), bir de torunum için şikâyetçi olmadım. Bunun için yarı vicdan azabı çektim, yarı çekmedim. Niye? Benim kızım da olabilirdi orada. Oğullarım tepki gösterdi. O yüzden canım çok yanıyor. Ama Elif’in bir suçu var, Suat için uzaklaştırma kararı çıkarmıştı. O dönem ‘Bir daha yanına yaklaştırma’ dedim dinlemedi. O sıra oğlumu AMATEM’e yatıracaktım. Beni dinlemedi.”

‘BENİM SONUM NE OLACAK?’

Abla Emriye İlikmen ayrı bir dram yaşıyor. Genç kadın, cinayetten sonra değişen hayatlarına ilişkin şunları söyledi: “Bir de benim tarafımdan bakın. Kardeşim onun oğlunu öldürmüş. Ben öldürülenin abisiyle evliyim ve hepimiz aynı evdeyiz. İnsanlar bana yükleniyor. Suat’ın babası babamı tehdit ediliyor, benim başına ne geleceği belli mi? Bursa’dan çıkmak için tek çare bırakıyorlar boşanmak. Bu olaylar yıprattı. Artık kendi derdime düştüm, benim sonum ne olacak diye düşünüyorum.”

İLK DURUŞMADA 15 YIL HAPİS

Korkunç olay, geçen yıl kasım ayında yaşandı. 26 yaşındaki Elif Çırak, ziyaretine gelen annesi ve kız kardeşinin evde olduğu sırada kendisini dövüp, boğmaya çalışan eşi Suat Çırak’ı (27) bıçaklayarak öldürdü. Mahkeme, ilk duruşmada kayınvalidesinin de şikâyetçi olmadığı Elif Çırak’a 15 yıl hapis cezası verdi.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.