'HAYIR' çadırında neler konuşuldu?

'HAYIR' çadırında neler konuşuldu?
Bugün İstanbul'da hayır çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orada yaşadıklarını Samsun'da yaptığı konuşmada anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğlen saatlerinde  Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktığında Hacıosman Metro istasyonu yanında kurulan 'hayır' çadırını ziyaret etmişti. Ziyareti sonrası Samsun'a toplu açılış törenine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada hayır çadırında konuşulanları anlattı. Erdoğan, şunları söyledi;

"Bugün evet çadırındakilerle görüştüm, bir de hayır çadırına uğradım. Hayır çadırındakilere 'Niçin hayır diyorsunuz?' diye sordum. Dediler ki 'biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz' Şu an çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik dedim. 14 sene önce bunlar var mıydı. Söylediği lafa bak! Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden onun adını koydunuz diyor? Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğunda Osmanlı'nın 18 milyon kilometrekare toprağı vardı. Böyle bir Devleti Aliye-yi Osmaniye'nin başında olan Sultan'ın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir Bakıyorum mezhepçilik hemen geldi, siz Alevilerle Sunnileri ayırıyorsunuz diyor. Biz asla böyle bir ayırım yapmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, siyasi partinin başında. Ben Dersim katliamını lanetledim, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Biz samimiyiz."

İşte o konuşmadan satır başları

"Samsun'un 15 Temmuz darbe girişiminde bir şehidi var. İki çocuğunu tek başına çalışarak büyüten yüreği ülkesi için çarpan Sevgi Yeşilyurt kardeşimiz, FETÖ'cü hainler tarafından vurularak şehit edildi. Bu ülkede Nene Hatun'ların eksik olmayacağını gösteren Sevgi kardeşimizin kahramanı nesilden nesile aktarılacaktır. Şehitler tepesini boş bırakmayan, erkeğiyle kadınıyla askeriyle polisiyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Eğer bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun! Bu milleti ölümüne sevdik, bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu sevdanın önünde nice tuzaklar, arkadan hançerlemeler duramadı. Tankıyla topuyla darbeciler vazgeçiremedi. Hani Avrupa'daki pankartlara resmimizi koyup başımıza silah dayıyorlar ya! Sanıyorlar ki bizi böyle korkutacaklar!  Zannediyorlar ki biz bu sevdadan vazgeçeceğiz. 

HAYIR ÇADIRINDA NE KONUŞULDU?

Evet çadırındakilerle görüştüm, bir de hayır çadırına uğradım. Hayır çadırındakilere 'Niçin hayır diyorsunuz?' diye sordum. Dediler ki 'biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz' Şu an çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik dedim. 14 sene önce bunlar var mıydı. Söylediği lafa bak! Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden onun adını koydunuz diyor? Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğunda Osmanlı'nın 18 milyon kilometrekare toprağı vardı. Böyle bir Devleti Aliye-yi Osmaniye'nin başında olan Sultan'ın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir


KILIÇDAROĞLU DERSİM'İ LANETLEYEMEDİ, BİZ SAMİMİYİZ

Bakıyorum mezhepçilik hemen geldi, siz Alevilerle Sunnileri ayırıyorsunuz diyor. Biz asla böyle bir ayırım yapmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, siyasi partinin başında. Ben Dersim katliamını lanetledim, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Biz samimiyiz.


İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE DEVAM EDECEĞİZ

Ulaşımda, Cumhuriyet tarihi 6100 km bölünmüş yapıldı, biz 14 senede 19.000 km bölünmüş yol yaptık. İstanbul'da bu zihniyet 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hayır dedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bu sabah görüştüğüm genç gibi onlar da hayır demişti. Avrasya Tüneli'ne hayır dediler, Osmangazi köprüsü'ne hayır dediler. İsteseniz de istemeseniz de biz bunları yapıp yolumuza devam edeceğiz.

ANA MUHALEFET TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BERABER YÜRÜYOR

Biz yeni bir dönemi şuanda ülkemize getirdik. yakın dönemde yaşadığımız bir tecrübe bize istikrarın ve istikrarsızlığın ne olduğunu bize tekrar gösterdi. 7 Haziran seçimlerini hatırlıyorsunuz, koalisyon bile kurulamadı. Ana muhalefet partisi terör örgütü ile beraber hareket etti. şu anda Kandil hayır diyor, Pensilvanya'da FETÖ'nün başı ne diyor hayır. Anamuhalefet bunlarla beraber yürüyor.

ÇEKİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz. Son günlerde Güneydoğu'da Tendürek, Cudi, Gabar'da silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız evelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadrolarını yakalıyorlar ve etkisiz hale getiriyorlar. Bu millet asker, polis, korucu, hükümetinin arkasında oldukça ezer geçeriz. Aynı şey Fırat Kalkanı'nda olmadı mı? Gaziantep'de 56 yavrumuzu, kardeşimizi öldürdüler, yeter artık dedik, Cerablus'a girdik. DEAŞ temizlendi. PYD, YPG bunları da şu anda temizliyoruz. Şu anda Münbiç'teyiz. Koalisyon güçleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. ABD ve Rusya ile görüşmelerimiz devam ediyor. Diyoruz ki, buralarda tehdit devam ettiği sürece bizim çekilmemiz mümkün değil.


KILIÇDAROĞLU SEN BM'NİN ADRESİNİ BİLİYOR MUSUN

16 Nisan Türkiye için yeni bir başlangıcın adıdır. Ülkemizde çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne 48 hükümet kuruldu. Soruyorum sizlere; ömrü 16 ay olan hükümetlerin ülkemize kalıcı eser bırakması mümkün mü? Öyle zamanlar oldu ki 25 günde hükümet kuruldu. Öyle zaman oldu ki arkasında partisi yok 24 saatte hükümet kuruldu. Yeni sistemde bunlar olamayacak. Cumhurbaşkanı ve Meclis aynı gün seçilecek. Hükümetimiz sandıkta kurulduğu için koalisyon sıkıntısını artık yaşamayacağız. Hükümet, Parlamentodaki milletvekilleriyle kavgalı olmayacak. Gerekli gereksiz seçim taleplerinin önü kapanacak. Kılıçdaroğlu ne diyor? Bu cumhurbaşkanı muhtarları görevinden alır. Cumhurbaşkanı, muhtarları görevinden alamaz. Benim BM'de yaptığım konuşmayı, 'Muhtarlara konuşur gibi konuştu' diye eleştiriyor. Sen oranın adresini bilmiyorsunuz. Tabi Sincan'da bir muhtarımız söyledi: Sen bizi küçümsedin dedi. Tayyip Erdoğan şu ana kadar 16 bin muhtarı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.