Kerkük Valisi kışkırtıyor

Kerkük Valisi kışkırtıyor
Irak’ın petrol zengini Kerkük'ü PKK’lılara teslim eden KYB’li vali Necmeddin Kerim, kamu kurumlarına Kürdistan bayrağı astırdı, gerilim tırmandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde IKBY bayrağının asılmasının ardından, referandumda 'hayır'cıların başlattığı 'bayrak' provokasyonu, Türkiye'nin hayli hassas olduğu Kerkük üzerinden devam ediyor.

Kerkük'ün PKK elebaşlarıyla hayli samimi görüntüler veren valisi Necmeddin Kerim'in girişimiyle, resmi günlerde vilayetin tüm resmi dairelerine Irak bayrağının yanısıra IKBY bayrağının asılması kararı kabul edildi. Kerkük İl Genel Meclisi'ndeki Türkmenler ve Arapların itirazlarına, Bağdat yönetiminin de tepkilerine rağmen alınan bu karar, bölgede gerilimi iyice artırdı.

jbesz_1490761089_1311.jpg
Bayrak provokasyonuna imza atan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, PKK elebaşılarıyla sık sık biraraya geliyor. Kerim bir süre önce teröristlerin Kerkük'e girmesine de izin vermişti.

SABIKALI VALİ

Necmeddin Kerim'in Irak Anayasası'nı da hiçe sayarak yaptığı provokatif bayrak başvurusu, Kerkül İl Genel Meclisi'nde çoğunlukta olan Kürt üyelerin oylarıyla kabul edildi. Karar sonrası İl Meclisi Binası'na IKBY bayrağı asıldı. Kerkük Valisi Kerim, daha önce de yayınladığı bir genelgeyle Kerkük'teki kamu kurumlarında Kürtçenin kullanılması talimatı vermişti. Celal Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisi mensubu olan Kerim, KYB listesinden Kerkük milletvekili seçilmiş, ardından Kerkük Valisi olarak atanmıştı. Kerkük'ün asayişinden sorumlu bulunan KYB'liler, geçtiğimiz aylarda da PKK'lıları kente sokmuş, terör örgütünün burada kontrol noktaları oluşturmasına izin vermişti. Irkçı vali Necmeddin Kerim'in yönettiği Kerkük'teki bayrak provokasyonu bölgede gerilimi artırmaya yönelik son adım oldu.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum