Devletçiklerle bölüyorlar

Devletçiklerle bölüyorlar
Büyük Ortadoğu Projesi aşama aşama uygulandıkça Büyük İsrail’in kurulması hedefindeki hain planlar da gün yüzüne çıkıyor.

Irak’ın işgali ve Suriye’deki gelişmelerden sonra kurulduğu günden bugüne kadar en rahat ve konforlu yıllarını yaşayan İsrail’e, Büyük İsrail altın tepside sunulmak isteniyor. Siyonizm, İsrail’in etrafındaki ülkeleri daha da zayıflatma ve küçültmeye dayalı Yinon Planı’nı devreye soktu. Büyük İsrail için coğrafyamızı daha da parçalayıp küçük devletler kurmaya hazırlanan ABD, adeta “şehir devletçikleri” oluşturuyor. 

AMAÇ; ÖZERK BÖLGELER KURMAK

ABD’nin Irak ve Suriye’de “Büyük bir Kürt devleti” kurulması yönünde terör örgütü YPG ile anlaştığı iddiaları sıcaklığını korurken, ABD Dışişleri Bakanı RexTillerson yarın Türkiye’ye gelecek. Tillerson’ın ziyaretinde Rakka operasyonu ve operasyon sonrası neler yapılacağının konuşulacağı belirtiliyor. 

devletciklerle_boluyorlar2832017528.jpeg

“RAKKA’YI DAHİL EDECEĞİZ”

DEAŞ’la savaş görüntüsü altında terör örgütü PYD/YPG’ye yer açan ve meşruluk kazandırmaya çalışan ABD, Rakka operasyonuyla YPG’nin özerklik alanını genişletmenin de hesabını yapıyor. PYD/YPG terör örgütü başı Salih Müslim de, bundan sonrası için Rakka’yı ilan ettikleri sözde Kuzey Suriye federasyonuna dahil edeceklerini ileri sürmüştü. 
 
Suriyeli Baas Partisi yetkilisi Halef El Muftah, ABD’nin Rakka operasyonunu, ‘Suriye’yi bölme planını gerçekleştirmeye yönelik’ bir araç olarak kullandığını iddia etti. Muftah, ABD’nin Suriye’de ‘terörle mücadele’ etmediğini söyledi. 

AMAÇ ORTADOĞU’NUN SINIRLARINI DEĞİŞTİRMEK

Muftah, şöyle konuştu: “ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye’de terörle mücadele etmiyor. Koalisyonun amacı, Ortadoğu’daki sınırları değiştirmek, Suriye’nin toprak bütünlüğüne son vererek federal bölgeler kurmak.” ABD’nin DAEŞ ile mücadele görüntüsü oluşturduğunu, bunun medyada geniş yer bulduğunu da kaydeden Muftah, ancak Fırat’ın doğusunda durumun basında anlatıldığı gibi olmadığını da vurguladı. 

PYD ELİNİ OĞUŞTURUYOR

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’denRakka konusunda açıklama geldi. PYD Lideri Salih Müslim, Rakka’nın, DAEŞ’ten alınmasının ardından, federal yönetime katılabileceğini söyledi. PYD Lideri Salih Müslim, kentin nasıl yönetileceğine Rakkahalkinin karar vereceğini belirtti. Ancak kentin demokratik federal sisteme dahil olmasını beklediğini aktardı. PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Konseyi, geçen aralikayinda Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan ettiğini duyurmuştu. 

MÜSLİM, RAKKA İÇİN HEDEFLERİNİ DİLE GETİRDİ

Sözde özerklik ilanından sonra ise PYD/YPG terör örgütü başı Salih Müslim’den çarpıcı bir açıklama geldi. Müslim, özerklik ilanını olumlu bulduğunu söyleyerek, Rakka’ya yapılacak operasyon sonrası kenti IŞİD’den almayı hedeflediklerini iddia etti. Müslim, bundan sonrası için Rakka’yı ilan ettikleri sözde Kuzey Suriye federasyonuna dâhil edeceklerini ileri sürdü.
 
Ortadoğu ve İslam coğrafyasının bugün içinde bulunduğu paramparça vaziyetin ipuçları, 1982’de hazırlanmış bir raporda tüm unsurlarıyla yer aldı. OdedYinon’un hazırladığı raporda, İsrail’in varlığının İslam ülkelerinin parçalanarak küçük yapay devletlere bölünmesine bağlı olduğu vurgulanıyordu. 

TERÖR ÖRGÜTÜ DEVLETLEŞİYOR! 

Terör örgütü YPG, devletleşme yolunda bir adım daha attı. YPG, Suriye’de Rakka’yı ele geçirmeden sözde özerk yönetimi kurdu. Daha önce Suriye ile sınır hattımızda ve Münbiç’te sözde yönetim alanlarını ilan ederek bölgede hakimiyetini artıran terör örgütü YPG şimdi de Rakka’nın civar bölgelerinde sözde özerk yönetim kurduğunu ilan etti. 
 
Suriye’de başlayan iç savaş sonrası ABD desteği ile bölgede alan hâkimiyetini güçlendiren YPG terör örgütü, şimdi de Suriye’de ellerinde bulundurdukları alanlarda kendi yönetimlerini oluşturmaya başladılar. 
 

TERÖR HÂKİMİYETİ BÜYÜYOR

PKK terör örgütünün Suriye kolu YPG terör örgütü, Suriye’nin kuzeyinde ellerinde bulundurdukları ve Türkiye ile sınır hattı olan bölgede yaklaşık bir yıl önce sözde federasyon ilan etmişti. Daha sonra ise ABD koruması altında yaşadığı Münbiç’te sözde özerklik ilan ederek bölgede hâkimiyet alanını genişletiyor. Bölgede devletleşme yoluna giden terör örgütü YPG, şimdi de Rakka’nın çevre alanlarında ABD öncülüğünde ele geçirdiği yerlerde sözde özerklik ilanında bulundu. 

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum