Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla New York'ta tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla New York'ta tutuklandı
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf davası nedeniyle New York'ta tutuklandı.

 Gerekçe, "ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek" olarak duyurulurken, Halkbank'tan "Gerekli çalışmalar başlatıldı" açıklaması geldi. Halkbank hisselerinde sert düşüş görülüyor.

New York Güney Bölge savcılığı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf'la işbirliği yaparak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

New York'taki john F. Kennedy Havaalanı'nda yakalanan Atilla'nın tutuklandığı ve salı günü hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

Halkbank'tan da konuyla ilgili açıklama geldi. Bankanın KAP'a gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir" denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: "Konuyla ilgili olarak Bankamızca ve Devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız."

HİSSELER SERT DÜŞÜŞTE

Tutuklama kararının ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Halkbank hisseleri yüzde 15'in üzerinde kayıpla açıldı. Bankanın hisse fiyatı 10 liraya geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.