Türkiye'den Kerkük'teki Kürt bayrağına sert tepki!

Türkiye'den Kerkük'teki Kürt bayrağına sert tepki!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kerkük'te Irak bayrağının yanına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının asılmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kerkük'teki bayrak tartışmasıyla ilgili TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Kerkük'ün birçok etnik grubun yaşadığı bir şehir olduğunu belirterek, bölgede yaşanan süreci yakından takip ettiklerini söyledi Atılan adımı doğru bulmadıklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Biz, burada bölgesel yönetimin yaptığı oylamayı doğru bulmuyoruz.

Oylamadan önce de Neçirvan Barzani'ye Müsteşarımız Ümit Bey, telefon açarak, bu konudaki düşüncelerimizi paylaştı. Kendisinin söylediği, 'Artık oylama olur ama oylamadan 'evet' çıksa da biz bu bayrağı asmayı düşünmüyoruz'. O bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz. ‘Oldu bitti’ye getirmek de hiç doğru olmaz. Tek taraflı adımların da bir faydası olmaz.

Böylesine bir adımın Irak'ın geleceğine, istikrarına, güvenine de faydası olmaz. Bu atılan adımı desteklemiyoruz. Doğru bulmuyoruz. Sorumluluk içinde herkesin davranmasını istiyoruz. Yapılan bir yanlış olduğu zaman bizim bunu kabullenmemiz mümkün değil. Böyle yanlış adımları bizim desteklememiz veya doğru bulmamız mümkün değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.