Almanlar İncirlik'e alternatif buldu!

Almanlar İncirlik'e alternatif buldu!
Almanya, İncirlik Üssü’ne alternatif bulma konusunda yürüttüğü çalışmaları tamamladı.

İncirlik’te konuşlu Alman askerleri ve Tornado keşif uçakları için sekiz alternatif üs belirlendi. Sol Parti tarafından verilen soru önergesine verilen yanıtta,” Türk hava üssü İncirlik’e alternatif arayışları, Ürdün, Kuveyt ve Kıbrıs'ta askeri açıdan uygun alanlar bulunduğunu ortaya koydu” ifadeleri yer aldı. 

Die Welt gazetesinin bildirdiğine göre, İncirlik’e alternatif alanların üçü Kuveyt, üçü Ürdün, ikisi ise Kıbrıs’ta bulunuyor. Kıbrıs’taki alternatiflerin Akrotiri ve Baf üsleri olduğu belirtiliyor.

HÜKÜMET İSTEKSİZ

Hükümetin yanıtında “alternatif olarak belirlenen üsler konusunda, bu ülkelerle henüz bir görüşme yapılmadığı” bilgisi de yer alıyor. Hükümetin alternatif arayışı konusundaki çalışmasını “sadece alternatifleri listelemişler” diyerek eleştiren Sol Parti Milletvekili Jan van Aken, henüz bu ülkelerle görüşülmemiş olmasının, hükümetin İncirlik Üssü’ndeki askerleri başka bir yere çekme niyetinde olmadığını gösterdiğini söyledi.

SON ZİYARET 5 EKİM 2016

Hükümetin yanıtında, Federal Parlamento Savunma Komisyonu üyelerinin 5 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından, şu ana kadar Alman parlamenterlere yeni bir ziyaret izni verilmediğine dikkat çekiliyor. Altı parlamenterin ziyaret başvurusuna ise, Türkiye tarafından henüz yanıt verilmediği de, Welt gazetesinin haberinde yer alan bilgiler arasında. İncirlik ve Konya üslerine Alman parlamenterlere ziyaret izni verilmemesini de eleştiren Sol Parti Milletvekili Jan van Aken, Alman askerlerin bu nedenle Türkiye’den derhal çekilmesi gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.