Üst düzey DAEŞ'li tutuklandı!

Üst düzey DAEŞ'li tutuklandı!
Avrupalıları Türkiye üzerinden Suriye'ye götürerek DEAŞ saflarına katılmasını sağlayan zanlı, Adana polisi tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Suriye vatandaşı Safwan Qahwatı'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin DEAŞ'a yönelik yaptığı Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında Avrupa'ya kaçmaya hazırlandığı tespit edildi. Kaçak yollardan Hatay'a gelen Safwan Qahwatı'nın, eşi ile birlikte İstanbul'a, oradan da Avrupa'ya kaçacağı belirlendi. Safwan Qahwatı ile eşinin bindiği otobüs Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Sarıçam Park Alanı'nda durduruldu. 

DEAŞ üyesi Safwan Qahwatı ile eşi gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yaklaşık 14 gün boyunca sorgulanan Qahwatı'nın eşi serbest bırakıldı. Safwan Qahwatı'nın üzerinden çıkan dijital bellek taşıyıcılar ve harddiskler incelemeye alındı. Zanlının üzerinden çıkan dijital veriler doğrultusunda Qahwatı'nın, DEAŞ üst düzey yöneticilerinden olduğu belirlendi. Örgütün üst düzey yöneticilerinin mühür olarak kullandığı yüzüğü taşıyan Qahwatı günlerce süren sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Qahwatı çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 

BİR KİŞİNİN BOĞAZINA BIÇAK DAYAMIŞ FOTOĞRAFI ÇIKTI

Zanlının eşyaları arasında ele geçirilen dijital verileri inceleyen siber uzmanlar, DEAŞ Terör Örgütü'nün kanlı yüzünü de bir kez daha ortaya çıkardı. Safwan Qahwatı'nın maske takıp bir kişinin boğazına bıçak dayamış halde çektirdiği fotoğraflar ele geçirildi. Dünyanın en zengin örgütü olarak bilinen DEAŞ'ın propaganda amacıyla üst düzey yöneticilerine dağıttığı paralarla fotoğraf çektirip paylaşmalarını sağladığı gözler önüne serildi. 

DANİMARKALI VE İSVEÇLİ DEAŞ'LI İLE BAĞLATILI ÇIKTI

Qahwatı'nın yine Adana Polisi'nin DEAŞ'a yönelik 1 Şubat'ta yapılan operasyonda yakalanıp, tutuklanan Lübnan uyruklu Danimarka vatandaşı Mahamad Laban ve Irak uyruklu İsveç vatandaşı Mohammed Tefik Saleh'in de Suriye'ye geçmesini sağladığı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.