ABD’den yeni PYD bahanesi

ABD’den yeni PYD bahanesi
ABD'nin DEAŞ Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, PYD/PKK'nın Suriye'de özerklik inşa edecek kapasitede olmadığını savunarak gözbağcılığına soyundu.

ABD, terör örgütü PYD/PKK'yı silahlandırmakta ve Rakka operasyonunda kullanmakta ısrar ederken Townsend, “Benim misyonum bir Kürt federal devleti kurmak değil” iddiasında bulundu. ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) video konferans ile bağlanan Townsend, “Kürtler aslında Suriye'nin kuzeyinde kabaca yüzde 10 civarında. Orada Kürt federatif devleti denilen bir devletin kurulabileceğini ön göremiyorum” ifadelerini kullandı.

AA MUHABİRİNİN SORUSUNA BOZULDU

Ancak bu açıklamaları üzerine AA muhabirinin, “PYD orada kanton inşa etmiş, o kantonları birleştiriyor, onları bir arada tutmaya çalışıyor ve her fırsatta da politik ajandasını ilan ediyor. Söylediklerinizle PYD'nin yaptıkları ve söyledikleri arasında bir tutarsızlık var sanki. Onlara bu fikirlerinizi ifade ettiniz mi?” şeklindeki sorusuna ise hırçınlaşarak tepki göstererek “Sanırım senin politik bir ajandan var, çünkü sorduğun soru tarafsız değil. Beni bir cevaba zorluyorsun” dedi.

SİVİL KATLİAMI SAVUNDU

Townsend, Musul'un batısının yoğun nüfuslu olmasından dolayı sivil kayıplarının “kaçınılmaz” olduğunu savundu. Brifing sırasında ABD basınının sorularına da tepki gösteren Townsend, “DEAŞ'ın sivilleri öldürdüğü bir ortamda basının, ABD saldırılarında ölen sivillerle bu kadar ilgileniyor olmasını hayretle karşıladığını” söyledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.