Bozdağ'dan Halkbank açıklaması!

Bozdağ'dan Halkbank açıklaması!
Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Tamamen siyasi bir operasyon" değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasına yönelik açıklamalarda bulunan Bozdağ, 

Tamamen siyasi bir operasyon. Rıza Sarraf ile ilgili yürütülen dava FETÖ ve görevden alınan savcısı Bharara ortaklığında 17 Aralık'ta Türkiye'de yapılamayan yargılamanın ABD'de yapılmasıdır.

Delil yok sadece iddialar var. İddialar da 17 Aralık'ta olan iddiaların tekrarı. Dosyada rapor varsa imza olması lazım. Türkiye'den bu soruşturma başladığında adli yardım talebi de yok. 17 Aralık'ı FETÖ adına yürüten savcılar ve polisler, resmi olmayan iddiaları alıp ABD'li yetkililere veriyor ve ABD ortaklığında yürüyor. Türkiye'yi ve Sarraf'ı suçlayan bir delil yok, itham var.

FETÖ'cü savcı Bharara'nın yorumu var. O davanın hakimi Türkiye'ye getirildi 17-25 sürecinden sonra. Bu süreci destekleyen açıklamalar yaptı Türkiye'de. Ne gariptir ki FETÖ'nün Türkiye'ye getirdiği bu hakim Rıza Sarraf dosyasında yargılama yapıyor. ABD'li yetkililere Bharara ile FETÖ ilişkilerini anlattım. Bharara gitti ama adamları hala orada" ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.