'300 kilometrede 2 lira yakıyor'

'300 kilometrede 2 lira yakıyor'
Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri elektrikli otomobil yaptı. Projede yer alan öğrencilerden Onur Genç, otomobilin Trabzon'dan Samsun'a 2 TL 15 kuruş yaktığını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden makine, metalurji ve malzeme ile elektrik-elektronik mühendisliği bölümleri öğrencileri, "Sirius" adlı otomobil yaptı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aslan, üretilen otomobilin uzun mesafeyi çok az yakıtla gittiğini belirterek, "Tamamen öğrenci arkadaşlarımızın üniversite laboratuvarlarında sponsor desteği alarak profesyonel destek sağlayarak geliştirmiş olduğu bir araç modelidir. Sirius'un maksimum çıkabileceği hız 130 kilometre, gidebildiği maksimum yol ise 300 kilometredir" dedi.

TRABZON'DAN SAMSUN'A YAKLAŞIK 2 TL

Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Onur Genç ise, otomobilin Trabzon'dan Samsun'a 2 TL 15 kuruşluk yakıtla gittiğini belirterek "Aracımız batarya elektrikli bir araçtır. Yaklaşık 2 kilowatt batarya gücüne sahip. Trabzon'dan Samsun'a yaklaşık 2 TL 15 kuruş bir masrafla gidebileceğiniz bir araç. Verimli ve tasarruflu bir araç. Bu araçla Türkiye ayağında birincilik aldık. Hedefimiz gelecekte bu araçları üreterek piyasa çıkmasıdır.''

Genç, araç için 20 kişilik ekibin yaklaşık 1 buçuk yıl çalıştığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.