"Ya teslim olacaklar, ya da..."

"Ya teslim olacaklar, ya da..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de, "Artık bu ülkede hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya girdikleri yanlıştan dönüp teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler" dedi.

Mardin'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde terör örgütleri vardı. Erdoğan Mardin'de terör olaylarına değinerek "Bizim derdimiz Türkiye onların derdi çukur" dedi. Kürtlerin temsilcisiyim diyen HDP'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kız demeden erkek demeden dağlara kaçırdınız. Diyarbakır Belediyesi önünde anaları ağlattınız. Utanmadınız mı ya sıkılmadınız mı ya" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Mazı Dağı'nda şu anda 3 bin 600 kişi çalışıyor. Ülkemizi ve özellikle bölgedeki kardeşlerimizi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtarmak için günün 24 saati, yılın 365 günü çalışmakta. Artık bu ülkede hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya girdikleri yanlıştan geri dönüp teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler."

İşte o konuşmadan satır başları

"Mardin kardeşliğin, hoşgörünün şehridir. Mardin dostluğun, bereketin şehirdir. Mardin'i görmeyen Türkiye'yi tam olarak görmüş sayılmaz. Mardin acıların, gözyaşlarının değil, güzelliklerin şehri olarak yoluna devam etmelidir. Mardin'e yılda 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür, sorumlusu da bölücü terör örgütüdür.

İDAM BANA GELİRSE BEN BUNU ONAYLARIM

İdam 16 Nisan sonrası bana geldiğinde ben bunu onaylarım. George ne der, Hans ne der ben buna bakmam. ben milletim ne diyor, Allah ne diyor ona bakarım. Bunca şehidimizin katilini bizim affetme yetkimiz yok.Milletimizi birbirine düşürmek isteyenlere en güzel cevabı 16 Nisan'da vereceğiz. Bu sokaklara, caddelere açılan o çukurlar, hendekler benim buralardaki Kürt kardeşlerime, Süryani kardeşlerime, Arap kardeşlerime reva mıydı? Utanmadan sıkılmadan adam gibi dolaşmaya kalkıyorlar.

MİLLET BUNU ÖDEMEK ZORUNDA MIYDI?

Türkiye değişim sancılarını bizzat yaşamış bir ülkedir. Türkiye siyasi ve ekonomik krizlerin pençesinde kıvranırken yaşadığımız acıları hatırlayın. 1994 krizini, 2001 krizini hatırlayalım.Sezer ile Ecevit kavga etti. faturayı millet ödedi. Ya millet bunu ödemek zorunda mıydı? 28 Şubat uygulamaları başta olmak üzere demokrasi ve insan hakları alanındaki kayıplarımızı hatırlayın. Kurucusu olduğum Ak Parti'nin iktidarıyla o günlerin karanlığının daha iyi farkına vardık. Biz kasamıza ve kesemize sahip çıktık.

SABOTAJLAR BİTMEDİ

Böyle bir modern havalimanını buraya getiren kim? Biz dedik ki Mardin böyle muhteşem bir havalimanına layıktır. Şehirleri bölünmüş yollarla birbirine bağladık mı? Bütün bunları niye yaptık? Benim insanım, vatandaşım, buradaki Kürt, Arap, Süryani kardeşlerim buna layıktır. Biz kalkınmamızın mücadelesini verirken karşımıza sürekli engeller çıkardılar. 2007 yılındaki 367 garabetini hatırlıyorsunuz değil mi? Anayasa'nın, hukukun çiğnendiğini nasıl unutabiliriz? Cumhurbaşkanını halk seçsin dediğimizde, yönetim sistemimizdeki değişimin ilk adımını zaten atmış olduk. Bu sıkıntıyı geride bıraktık ama sabotajlar bitmedi.

BENİM KÜRT KARDEŞLERİMDEN NE İSTEDİNİZ?

Önce Gezi olaylarında fitne atmayı denediler. 17-25 Aralık FETÖ yargı darbe girişimini başlattılar. 7 Haziran 2015 seçiminde hiçbir parti tek başına kuracak çoğunluğu elde edemeyince bir anda gözleri parladı. Yıllardır arayıp da bulamadıkları fırsatı yakaladıklarını düşündüler. Demokrasi içinde yapılan her mücadeleye saygım var. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin birliğine yapılan saldırıları hep beraber gördük. Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler. Ölen Kürt, öldüren de onlardan. Bu reva mıdır? Benim Kürt kardeşlerimden ne istiyorsunuz? Onlar size ne yaptılar?

UTANMADAN BİZ KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ DİYORLAR

Utanmadan "Biz Kürtlerin temsilcisiyiz" diyorlar. Yalan Kız demeden, erkek demeden çocukları dağa kaçırdınız. O anneleri orada ağlattınız. Ben Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Arab'ın 80 milyonun temsilcisiyim. Bizde bölücülük yok. Bizim derdimiz Türkiye, bunların derdi çukur. Çukurla işi olanların derdi olur mu? Derdi millet olanın bombalarla, patlayıcılarla, silahlarla ne işi olabilir. Bölgedeki kardeşlerimizin kimin  kendileri için çalıştığını, kimin kendilerini yok etmek için çalıştığını artık görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti 80 milyonun tamamının devletidir. Türkiye Cumhuriyeti çukur açanları açtığı çukurlara gömmüştür. Şimdi mağdur olan hepsinin evini tek tek yapıyoruz. En kısa zamanda teslim etmeye başlıyoruz.

YA TESLİM OLUN YA DA TERK EDİN

Mazı Dağı'nda şu anda 3 bin 600 kişi çalışıyor. Ülkemizi ve özellikle bölgedeki kardeşlerimizi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtarmak için günün 24 saati, yılın 365 günü çalışmakta. Artık bu ülkede hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya girdikleri yanlıştan geri dönüp teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler.

BİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATTIK AMA ONLAR BOMBALARI PATLATTI

Hayır çadırına girdim. Niye hayır diyorsunuz dedim. Daha çağdaş bir Türkiye'de yaşamak için dediler. Oradan da Yavuz Sultan Selim Köprüsü gözüküyor. Adını neden Yavuz Selim koydunuz, neden Recep Tayyip Erdoğan koymadınız dedi. Alçak gönüllük yaptık işte fena mı? Osmanlı'da 18 milyon kilometre kareye hükmeden Yavuz'un ismi o köprüye konulmaz mı? Biz hayıra saygı duyuyoruz, siz de evete saygı duyun dedim. Bundan sonra muhatabımız sadece ve sadece millettir, sizsiniz. Biz çözüm süreci başlattık mı, başlattık. Ama onlar maalesef bombaları patlattılar.

BUNLARA SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ?

16 Nisan'daki Türkiye'deki terör örgütü, Avrupa'daki terör örgütüyle 'hayır' çıkarması yaptı mı? İsviçre Parlamentosu'nun önünde bir pankart, benim resmim ve benim şakağıma silah dayamışlar. "Öldürün" diyor. Ben buradan AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi'ne gönül veren tüm kardeşlerime sesleniyorum: Senin Cumhurbaşkanı için öldürme talimatı veren bunlara sessiz mi kalacaksınız? İşledikleri suç üzerlerine gideceğiz, onları orada bırakmayacağız. Niçin evet dediğimizi merak edenler dönüp, kimlerin hayır dediğine bakın. Kim hayır diyor; Kandil, İmralı, Pensilvanya, DEAŞ hayır diyor.

28 BİN KİŞİYE İŞ SAVUR VE MİDYAT'A DOĞALGAZ MÜJDESİ

Şimdi cazibe merkezleri programıyla Mardin'de 28 bin kişiye iş sağlayacak bir destek programı hazırladık. Midyat ve Savur ilçelerimizi doğalgaza kavuşturuyoruz. TOKİ tarafından 4 bin 245 konut ve ticari birimlerin temelini Nusaybin'e yapacağımız canlı bağlantıyla yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.