Bakan Kılıç'tan Baykal'a 'salon' cevabı

Bakan Kılıç'tan Baykal'a 'salon' cevabı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Adana'da salon verilmediği iddiasını yalanladı.

Bakan Kılıç, Samsun'da halk oylaması çalışmaları kapsamında partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Kılıç, basının önemli olduğunu ancak haberleri doğru yapması gerektiğini söyledi. 

Haberin objektif olması gerektiğine işaret eden Bakan Kılıç, "Bir iddia ortaya atılırsa, o iddia ile ilgili olarak da ne yapılması lazım, basın kurallarına göre, iddia ortaya atılan kuruma da sorulması lazım. Benim bildiğim basın öyledir. Şimdi referandum, halk oylaması sürecinden geçiyoruz ya, buraya gelmeden bir haber okudum. Aslında benim o kadar ciddiye almamam gerekiyor ama benim ağrıma gitti. Adana Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, Sayın Deniz Baykal için bizim Adana Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden bir talepte bulunmuş, ne zaman için biliyor musunuz 11 Nisan için. Bugün ayın kaçındayız, 30 Mart'ta." dedi. 

Adana'dan bugün bir haber yapıldığına dikkat Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"İşte falanca günden beri bekliyoruz, 'Bizim salon talebimize cevap vermediler. Onun için 8 Nisan'da planladığımız toplantımızı o gün karnaval olduğu için 7 Nisan'a aldık. Halk pazarında yapacağız' diyor. Ya ben bu açıklamanın neresinden tutayım ya. Bak 8'inde bir şey var diyorsun, sonra çıktı ortaya Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingini bahane ederek yerini değiştiriyor. 7'sinde nereye alıyorsun toplantıyı, bir salona değil, halk pazarına. Niye hazır kalabalığa gidecek. Peki, diyorsun ki, 'Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bize salon vermedi.' Mübarek senin talebin 11 Nisan'dır. Bak doğru olun, dürüst olalım, Samsun'a geldi, verdik salonu ne oldu, değiştirdiler. Konya'da da bir talepleri oldu, ona da olumlu cevap verdik ne oldu. Onu da kullanmadılar. Başka illerde verdik onu kullandılar. Siz bizi başkalarıyla karıştırmayın. Bak bundan ekmek çıkmaz."

Doğan Haber Ajansı da eleştiren Bakan Kılıç, "Doğan Haber Ajansı'na da bir çift lafım var. Bu bir iki değil yaptıkları, eğer bir iddia varsa gideceksin o iddiayı ortaya atana sorduğun gibi iddia edilene de soracaksın. Açık açık söylüyorum, gideceksin bu konuyla alakalı Adana İl Müdürlüğüne soracaksın. 'Sizde böyle bir talep var mı? Eğer sormuyorsan yaptığın haber yalan. Hadi bakalım şimdi görelim. Yeter ya, bir değil, iki değil üç değil. Yapacaksak bu işi dürüst yapacağız." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.