3 yıldır oy kullanmayan köy sandığa gidecek mi?

3 yıldır oy kullanmayan köy sandığa gidecek mi?
3 yıldır seçimlerde oy kullanmayan Kuşu beldesi, bu kez sandığa gitmeye karar verdi.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesi sakinleri, 3 yıl aradan sonra 16 Nisan'da yapılacak referandum da oy kullanacak.

"BELDEMİZ SEVİNÇ VE MUTLULUK İÇİNDE"

Kuşu beldesi 3 yıl önce, nüfusu 2 binin altına düşerek köy statüsüne getirilmesinin ardından hukuk mücadelesi başlatıldı. 3 yıllık hukuk mücadelesini kazanan Kuşu Beldesine, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, 3 Nisan 2017'de Belediye Başkanı (Kayyum) olarak görevlendirildi.

3 yıl boyunca köy muhtarlığı görevini sürdüren, Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay, 'Kuşu Köy Olmasın' platformunun son olarak toplandığını, Kuşu halkı olarak 16 Nisan'daki referandum da oy kullanılması yönünde karar aldıklarını ifade etti. Aktay, "Beldemiz sevinç ve mutluluk içinde, 16 Nisan'da sandığa gidecek, özgür iradesiyle oy kullanacak" dedi.

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA OY VERMEYE GİDECEĞİM"

41 yaşındaki belde sakini Mehmet Yüksel, "6 dönemdir, köy olduğumuz için sandığa gitmiyordum, 16 Nisan'da gönül rahatlığı ile oy vermeye gideceğim" dedi.

Kuşu halkından emekli öğretmen 75 yaşındaki Şahap Aydoğdu, "3 senedir beldemiz köy olduktan sonra biz bunu hazmedemedik ve seçimlere gitmedik, kanuni yollarla hukuk mücadelesi yaptık, 2 bin kişi 6 defa sandıklara gitmedik. Birlik ve beraberlik içinde. Devletimize kırılmadık, darılmadık, Hükümetimizin tamamen yanındayız, 16 Nisan'da seçime sevinç ve mutluluk içinde gideceğiz, Belde olarak hepimiz hazırız" dedi. Kuşu sakinlerinden 67 yaşındaki Haşim Ünal, "Kasaba olarak birlikte sandığa gitme kararı aldıklarını söyledi.

"6 DEFA SANDIĞA GİTMEDİM"

Kuşu'nun yaşlılarından Tevfik Gündoğdu, "Allah nasip ederse 16 Nisan'da sandığa oy atmaya gideceğiz" diye konuştu.

Kuşu beldesinden tekstil işçisi Emine Şahin, "3 senedir, 6 defa sandığa gitmedim, Bu sefer beldemiz geri geldiğinden, 16 Nisan'da referandum için sandığa gideceğim" şeklinde konuştu.

"HUKUK MÜCADELEMİZ ARTIK SONA ERDİ"

Kuşu'nun köy statüsüne getirildiği 3 yıl önce Muhtarlık görevi verilen Feridun Aktay "Kuşu halkı olarak, 3 yıllık vermiş olduğumuz hukuk mücadelesi artık sona ermiştir. Kuşu halkı aldığı mutlu haber ile sevince boğulmuştur, 16 Nisan'da seve seve sandıklara gidecektir, 3 yıldır çekmiş olduğu özlem sona erecektir. Belediyemize kavuştuğumuz için, Kuşu halkı olarak çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Beldenin muhtarlık seçiminin yanı sıra, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oy kullanmayan Kuşulular, 2015 yılındaki 7 Haziran ve 1 Kasım'daki genel seçimlerde de sandığa gitmemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.