Aldatan Nuri Yahudi safında

Aldatan Nuri Yahudi safında
İsrail vahşetini, bu tür konuları yazma adeti olmayan kalem sahipleri bile ele alırken kimi isimlerin ibretlik susuşu, dahası iftiraları ise dikkât çekiyor. Kendisini “İslâm âlimi” diye tanıtan Yaşar Nuri Öztürk, günl

SUÇ İSRAİL'DE DEĞİLMİŞ 

Kamuoyunda “Aldatan Nuri” olarak da tanınan Yaşar Nuri Öztürk, 10 günü geride bırakan İsrail vahşetini Hürriyet gazetesindeki köşesinde ele almamakta direniyor. Öztürk, saldırıların başladığı 27 Aralık tarihinden bu yana kaleme aldığı altı ayrı yazıda tarihin sayısız dramlarından birisi olan İsrail’in Gazze saldırılarına yer vermedi. Değindiği bir tek satırda ise Müslümanların başına yağan bombaların kendi hatalarından kaynaklandığını iddia etti. Öztürk, adeta bir dizi yazı halinde, İmam-ı Gazali’nin “dalalet yolu” olarak nitelendirdiği “felsefe”ye kafayı takmış durumda. 

FELSEFE YAPIP, FUKARA ELEŞTİRİYOR 

Yaşar Nuri Öztürk, 28 Aralık tarihli yazısında sapkın Yunan felsefesinin ürettiği “tanrılardan” birisi olan Prometheus'u ele alarak, konuyu hükümet ve belediyelerin yoksullara yaptıkları yardımları eleştirmeye getirdi. Öztürk aynı yazıda Allah kuds-i lafzını kullanmak yerine de “tanrı” kelimesini tercih ederek, şöyle yazdı: “Dinci talan odaklarının dağıttıkları zehirli kömürlerin şu an için uyanış değil, uyuşma getirdiğini itiraf etmeliyiz. Tanrı, aldatılıp uyuşmayı ibadet sanan bir kitleye neden acısın!”

BAKLAYI AĞZINDAN ÇIKARTIYOR

Yaşar Nuri Öztürk, 29.Aralık.tarihlli yazısında ise ilk defa İsrail’in sergilediği insanlık dışı saldırıları konu edindi ancak burada da suçun yahudilerde olmadığını savundu. Öztürk yazısında şöyle dedi: “İslam dünyasının asırlardır işlediği suç, Galilelerini yok etmek, işkenceye veya ıstıraba mâruz bırakmaktır. Yoksa bu hallere düşer miydi? İslam dünyasının esas ıstırap kaynağı İsrail füzeleri değil, Galilelerine yaptığı kötülüklerin günah faturası. Bir yandan, ‘Bizim dinimizde engizisyon yok, engizisyon Hıristiyanlığın malıdır’ diye nutuk atıyorlar, öte yandan her gün onlarca Galileyi ‘Dünya dönmüyor’ demeye mecbur bırakıyorlar. Oyunu sürekli Galilelerden yana kullanan Tanrı ise İslam dünyasını bir belanın girdabından çıkarıp bir başka belanın girdabına sokuyor.

İSLÂM DÜNYASI FATURA ÖDÜYOR 

30.Aralık.tarihli köşesinde “İslam dünyası hangi günahın faturasını ödüyor?” diye soran Yaşar Nuri Öztürk, kendince şu cevabı verdi: “İslam dünyası İbrahim ruhlu Hanîflere yaptığı kötülüklerin günah faturasını ödüyor. Yani, kendi toprağındaki Galilelere yaptığı kötülüklerin cezasını çekiyor. Sizin ilim ve idrakiniz yok; peki, iman ve vicdanınız da mı yok?! Cevap: ‘Gak, guk...Eeee, üüüü, tısss, fısss...Zart, zurt...Ama, yani, işte... Bööö, mööö...Ben bu işin ehli değilsem deeee...Aaa, ııııı, uuuuu...Öyle deee...Yedek ilahlarımız, efendilerimiz buyurdu kiii....Üstat demişti kiii...’ Ne demişti kara yürekli yedek ilahlarınız? Sarığın beyazlığını ruhlarının karasıyla kirletenleriniz ne demişti?”

FELSEFE YAPIYOR 

Öztürk, bir sonraki yazısında da Filistin dramına değinmedi. 31.Aralık.2008 tarihli yazısına, “Yaratıcı ve teşkilatçı dehalardan bahsetmek istiyorum” satırlarıyla başlayan Yaşar Nuri Öztürk, “varoluş” üzerine felsefî yorumlarda bulundu. İslâm âlimlerinin kelâm küfrü görerek kullanmadığı “yaratma” kelimesine de yazısında sık sık yer veren Öztürk, “Yaratıcı deha, fikri (ideyi) önce sezer, sonra yakalar, sonra da ortaya çıkarır. Sürekli akan bir nehirdir yaratıcı deha” diye yazdı. 

KATLİAM DESTEKÇİSİ YAŞAR NURİ ÖZTÜRK İLE İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

(Mehmet Yıldız – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.