Yasin Börü'nün babası: İnsanın içi ferahladı

Yasin Börü'nün babası: İnsanın içi ferahladı
Yasin Börü'nün babası Fikri Börü verilen kararın ardından açıklamalarda bulundu.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 16'ncı duruşmasında verilen kararın ardından Börü'nün babası Fikri Börü, "Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu. Ama az çok yine de insanın içi ferahladı" dedi. Gökguz'un babası Mehmet Gökguz ise, "Bu akşam kalbim yerine geldi" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, oğlu ve üç arkadaşının katledilmesi ilişkin davada verilen kararı değerlendirirken, "Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu ama az çok yine de insanın içi ferahladı." dedi.

"CEZALARINI ÇEKSİNLER"

Fikri Börü, 16 duruşmadır mahkemeye gelip gittiklerini belirterek, "Bize de yazıktı. Üçüncü, dördüncü mahkemede cezalandırılmaları gerekiyordu. Azmettiriciler de cezaya çarptırılsaydı daha güzel olurdu. Milletin çocuklarına sebep olanlar zaten onlardır. Ama az çok yine de insanın içi ferahladı. Gitsinler cezaevinde cezalarını çeksinler." ifadesini kullandı.

Olaylar sırasında katledilen Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz ise iki yıldır çok zahmet çektiklerini ancak sanıkların cezalandırılmasıyla içlerine biraz su serpildiğini bildirdi.

"KALBİM YERİNE GELDİ"

Gökguz, "İnan ki sanık avukatları konuşunca kalbim duruyordu. Fakat bu akşam kalbim yerine geldi. Allah razı olsun, basın davanın peşini bırakmadı, Müslümanlar elhamdülillah destek oldu. Mahkeme bir karar verdi. Adalet yerini tam bulmadı ama yine de iyidir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.