Katil'e Osmanlı tokadı

Katil'e Osmanlı tokadı
Dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan terörist İsrail'in Bnei Hasharon takımı ile Türk Telekom Spor arasında yapılacak maçı protesto etmek için Atatürk Spor Salonu'na gelen binlerce duyarlı vatandaşın direnişleri boşa çıkmadı.

FOTOĞRAFLAR:
ATATÜRK SPOR SALONU'NDAN İLK GÖRÜNTÜLER

VİDEOLAR:
KATİL'E OSMANLI TOKADI - 1

KATİL'E OSMANLI TOKADI - 2

SAAT 21.00
Grup Filistin'de  şehit olan  kardeşlerine dua ederek olaysız bir şekilde Atatürk Spor Salonu'ndan ayrıldı.

SAAT 20.35
İçerideki protestocu grup 'HAMAS'a selam direnişe devam' sloganlarıyla dışarıya çıkarak, dışarıda bekleyen 5 bin kişilik gruba maçın iptal edildiği müjdesini verdiler.Dışarıya çıkan protestocular tekbirlerle karşılandı. Şu anda Aataürk Spor Salonu'nu önü zafer kutlamalarına tanıklık ediyor. İçeriden çıkan protestocular dışadakilerin içerisine sevinç çığlıklarıyla karışırken, megafonlardan maçın iptal edildiği açıklandı. Protestocu grup adına İlkav Başkanı Mehmet Pamak; bir aldatmaca olduğu takdirde direnişlerine devam edeceklerini açıkladı.

SAAT 20.25
Salon içerisindeki eylemci gruba polis maçın iptal edildiğini söyledi. Ama dışarıda bekleyen grup resmi olarak belgelenmediği takdirde dağılmayacaklarını açıkladı.

SAAT 20.20
Salonun ışıkları tamamen söndürüldü. Salonun içresinde şu anda 100 kişilik grup oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi başlatan gruba, polis maçın iptal edildiğini açıklarken, halen resmi kaynaklardan iptal onaylanmış değil. İçerdeki ve dışardaki protescular maçın iptal edildiği kendilerine ispat edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıklarken, stadyum girişindeki cadde trafiğe tamamen kapatıldı.

SAAT 20.10
Polisin salonu boşaltma çabaları devam ediyor. Salonun ışıkları bir yakılıp bir söndürülüyor. İçeride yaklaşık olarak 200 kişilik bir grup var. Polisin dışarı çıkarma çabalarına karşı grup direniyor. Dışarıda ise demir kapıların önüne etten duvar ören  güvenlik güçlerine  rağmen protestocular içeri girmek için çaba gösteriyorlar.

SAAT 20.00
Salon tekrar karıştı maçın iptal edilmesini isteyen taraftarlar ile polisler arasında gergin saatler yaşanıyor. Polis taraftarları salondan dışarı çıkarmaya çaluışırken taraftarlar 'Kahrolsun İsrail' sloganlarıyla polise direniyorlar. Dışardaki grup içerden gelen haberle birlikte protestolarını daha fazla yükseltmeye başladı. Salonun dışında 'Bu maç iptal olacak başka yolu yok' sloganlarıyla direniş devam ediyor. Biraz önce gözaltına alınan 5 vatandaş ise sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SAAT 19:50
Salonda büyük kargaşa devam ederken sahaya taraftarlar pet şişe ve paralar yağdırıyor. Dışarda ise ülkücü grup İsrail bayrakları yaktı ve gerginlik sürüyor. Sürekli polis ve eylemci grubun temsilcileri megafonlar ile yaptıkları uyarıda vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor. 'Tekbir' sesleriyle beraber protestolarını sürdüren Filistin Dayanışma Grubu üyeleri ise; 'Bu maç iptal olmadığı takdirde direnişimiz sürecek.' dediler.

SAAT 19:40
Salon şu anda karıştı. Sahaya ısınmak için çıkan İsrailli basketbolcular yoğun peotesto ve tepkiler karşısında soyunma odasına kaçtılar. Protestocu gruba müdahale eden polis salon için de 5 kişiyi gözaltına aldı. Salon önünde ise protestocu grup şu anda tepkilerini en üst seviyeye çıkartmış durumda  'Bu maça iptal olacak başka yolu yok' sloganlarıyla birlikte tekbir getiren grubun etrafı polislerle sarılmaya başlandı. Eylemci gruba seslenen Mehmet Pamak; Herkesi sağduyuya davet ederken grup 'Siyonistler dışarı' sloganlarıyla kapılara yüklenmeye devam ediyorlar. 

SAAT 19:25
Maçın oynanmasına herhangi bir engel olmadığını açıklayan yetkililer salona sadece özel davetli olanları ve bir grup Türk Telekom taraftarını aldı. Salon içerisine giren taraftarların arasına karışan eylemciler salonu 'Kahrolsun İsrail' diye inletirken salon önünde toplanan 5 binlere hitap eden İlkav Başkanı Mehmet Pamak; bu maç ile bütün müslümanlarla dalga geçildiğini ve  onurlarının çiğnendiğini söyledi Pamak konuşmasında; Gazze'ye yardımları engelleyen Mısır'ı kınarken işbirlikçi Arap yönetimlerini ise konuşmasında lanetledi. Konuşması 'Kahrolsun oligarşik despotlar' sözleriyle kesilen Pamak; 'İsrail ile Trükiye arasında yapılan bütün anlaşmaların iptal edilsin' dedi.

SAAT 18:55
Prorestocu bir grup barikatları aşıp salona girmek istediler. Güvenlik güçlerinin engeline takılan grup, Türk Telekom aleyhine sloganlar atmaya başladı Atılan sloganlar ile Türk Telekom yönetimi işbirlikçilikle suçlandı. Gazi Üniversitesi'nden yaklaşık 50 öğrenci 'HAMAS'a selam direnişe devam', 'Gazililer burada  MOSSAD nerede' sloganlarıyla stadın karşısındaki caddeden protestocu gruba katılmak üzere yürüşü geçtiler.

SAAT 18: 45
Genç Birikim Dergisi Editörü Ali Kaçar yaptığı basın açıklamasında Siyon Elçiliği'nin derhal kapatılmasını bu maçın ise derhal iptal edilmesini istedi. Saadet Partisi Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları'ndan bir grup protestocu da şu anda Atatürk Spor Salonun önüne geldi Ülkücü grup 'Katil İsrail' pankartları açarken 'Bir gece ansızın gelebilrim' sloganları atmaya başladı. 

SAAT 18:30
'Siyonist elçilik kapatılsın' sloganlarıyle ekibe Beşiktaş Çarşı Gurubu katıldı. Filistinli şehitlerin megafonla sayan İlkav Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çelikel protestocu grup 'Burda Burda' sesleriyle destek veriyor. Maçın yapılmasına  yaklaşık bir saat süre kala grubun sayısı şu an için 4 bini geçmiş durumda. Polis yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Basketbol Federasyonu bütün tepkilere rağmen maçın yapılmasında kararlı görülüyor. Kızılay'da alanlara inen yüzlerce grup ise Atatürk Spor Salonunda başlamak üzere olan maçı protesto etmeye başladı. Ankaralılar akın akın spor salonunun önüne gelmeye devam ediyor.

SAAT 18:10
'Siyonist köpekler' sloganıyla İsrail bayrağı yakan grup 'Mehmetçik Gazze'ye diye sloganlar atmaya başladı.Şu anda grubun sayısı  3 bini geçmiş durumda maç saati yaklaştıkça protestocu gruba akın akın destek gelmeye devam ediyor. Gişelerin halen açılmaması tepkiyle karşılanıyor.

SAAT 17:45 
Alperen Ocakları ve Filistin Dostluk Grubu üyeleri yaklaşık 2 bin kişi salonun dışında tekbirler getirderek Filistin bayrakları açtılar. Hep birlikte 'Hamas'a selam, direniye devam', 'Ya allah Bismillah Allahuekber' diyerek protesto gösterisine başladılar. 50 kişilik Ankaragücü ve Türk Telekom taraftarı da 'İsrail Ortadoğu'dan defol' sloganları ile gişelerin önünden gruba destek verdiler. Gişelerin henüz açılmamış olması ve güvenlik güçlerinin sadece Türk Telekom davetlilerinin salona alınacağını açıklaması protestocu grup arasında gerginliğe neden oldu. Bir grup ise, 'Katil İsrail' pankartı açtı. Vahdet Vakfı ve MAZLUMDER üyesi bir grubun da salon önüne gelerek destek verdiği gözlendi. Eyleme katılan çok sayıda başörtüslü kadınlar ise 'Hepimiz Filistinliyiz' diye sloganlar attı. Grubun sayısı her geçen dakika katlanarak artıyor.

SAAT 17:25
Kafalarına bandanalar  takan ve ellerinde Filistin bayrakları olan çok sayıda gösterici grupla birlikte onalara destek veren Ankaragücü Taraftar grubu salonun önüne geldi. Gruba çok sayıda İLKAV üyesi de katılmış durumda. Gişelerin açılmamasına tepki gösteren bir grup Türk Telekom taraftarı da gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. 

SAAT 17:00
Sporcuların salona geleceği dakikaların yaklaşması ile birlikte trafik polis ekiplerinin Gençlik Parkı kavşağı önünde kontrole başladıkları gözlendi. Otobüslerin geleceği kapı girişine bir panzer yerleştirilirker yaklaşık 30 kadar çevik kuvvet polisi de alanda görev aldı. Çok sayıda vatandaş ise salona doğru gelmeye başladı. Salonun kapıları henüz açılmazken, salon kapılarının önüne adeta demir barikatlar ile kale kuruldu. Gerginlik bekleyiş sürüyor. Çok sayıda sivil polis ekibi de görev yapıyor. Çevre yollarda kontroüllü geçişlere izin veriliyor. Bir grup Türk Telekom taraftarı da salon önünde bekliyor. 

SAAT 16:35

Maça saatler kala Atatürk Spor Salonu'nun önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. 50 metre uzaklıkta demir barekatların kurdulduğu gözlendi. Kurt köpekleri ile salon etrafında kontroller yapılıyor. 

BU MAÇI OYNATMAYACAĞIZ

Maç öncesi çağrıda bulunan Filistin Dostluk Grubu ise, "Bu maçı oynatmayacağız" sloganıyla tüm sivil toplum örgütlerini saat 18.00'da maçın gerçekleştirileceği spor salonunun önüne eyleme davet etti.

Yapılan çağrıya ise ilk destek, İLKAV, MAZLUM-DER, İLKDER ve Özgür Eğitim- Sen temsilcilerinden geldi.

PROTESTOYA DAVET
Habervaktim'!e konuşan sivil toplum temsilcileri, tüm duyarlı vatandaşları Saat:18.00'da Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirecekleri protestoya davet ettiler. Temsilciler, "Sadece bugün Filistinli 20 çocuğu katleden İsrail'in bir takımının Ankara'da basketbol maçı oynamsına müsaade etmeyeceğiz" dediler.

İSRAİLLİ OYUNCULAR KORKU İÇİNDE 
Terör devleti İsrail takımını getiren otobüs şoförü Turan Koçak, oyuncuların yol boyunca korku içinde olduklarını ve hiç konuşmadıklarını söyledi. Aslan Değirmenci'ye konuşan şoför, "Korktukları gözlerinden belliydi. Yol boyunca hiç konuşmadılar" dedi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM YAPACAKLAR
Maçı engellemek için spor salonunu önünde bir araya gelecek STK temsilcileri Ankara İnanç Platformu'nun çağrısı ile Saat: 20:00'da ise Siyon Büyükelçiliğinin önünde buluşacaklarını açıkladılar.

ALPERENLERDEN TAM DESTEK
Alperen ocakları Genel Merkezi spor salonu önünde gerçekleştirilecek eyleme tam destek verdiklerini açıkladı. Alperenler: "Eyleme katılarak bu maçın oynanmaması için üstümüze düşeni yapacağız."

BİR DESTEK DE BBP'DEN
Alperen Ocakları Genel Merkezinin ardından protestocu gruba bir destekte BBP Ankara İl Başkanlığından geldi. Ankara İl Başkanlığı Saat. 18.00'da Atatürk Spor Salonu önünde olacaklarını açıkladı

ASLAN DEĞİRMENCİ-RIFAT YÖRÜK-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.