Ekşi ve Özkök’ün Erdoğan’a ‘İsrail’ kızgınlığı!

Ekşi ve Özkök’ün Erdoğan’a ‘İsrail’ kızgınlığı!
Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik eleştirileri Hürriyet yazarları Oktay Ekşi ve Ertuğrul Özkök’ün, hoşuna gitmedi.

İsrail’in 27 Aralık 2008’de Filistin’in Gazze Şeridi’nde başlattığı katliam kampanyasını ‘İsrail’in savunması’ şeklinde ele alan Hürriyet gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın, katliam için söylediği “Biz, dedeleriniz, ecdadınız 15. Asrın sonunda İspanya’dan kovulduğu zaman sizi kalkıp da bu topraklarda ağırlayan, bu topraklarda misafir eden Osmanlı’nın torunları olarak konuşuyoruz” sözlerine itiraz etti.

Hürriyet’in Başyazarı Oktay Ekşi ile Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bugünkü köşelerinde Başbakan Erdoğan’ın katil İsrail’e yönelik sözlerini değerlendirirken, bir önceki gün İsrail gazetesi Jerusalem Post’un Türkiye’ye yönelik eleştiri ve tehditlerinin benzeri söylemlerde bulunmaları dikkat çekti. 

“Erdoğan, Türkiye’nin İsrail’i tanıyan 3. Ülke olduğunu unutuyor. Dahası PKK ile yürüttüğümüz mücadelede İsrail ile yaptığımız işbirliğini yok sayıyor” diyen Ekşi, İsrail’in Kuzey Irak’ta PKK ve Peşmerge militanlarını nasıl eğittiğinden ise bahsetmedi.

Erdoğan’ın İsrail’e yönelik yukarıdaki sözleri Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün de hoşuna gitmedi. Özkök, “Biz İspanya’dan gelen Yahudilere bağrımızı açtık, şu an Filistinli çocukların üzerine bomba yağdıran İsrail hükümetine ve ordusuna değil” diyerek, Başbakan’ın bu sözlerinin hoşuna gitmediğini yazdı.

Özkök, Türkiye’deki İsrail lobisinin Türkiye’yi ‘Araplar sizi arkadan vurdu’ propagandasının bir parçası olan “Bir Arap’tan, bir Filistinli’den daha öfkeli, daha radikal bir Türk siyasetçi, Ortadoğu sorununun çözümüne daha fazla mı katkı yapar, yoksa daha az mı?” sorusuyla da Erdoğan’a imalarda bulundu.

HÜRRİYET'TEN İSRAİL'E 200 KATYUŞA DESTEĞİ 

HÜRRİYET'İN İSRAİL'E DESTEĞİNE MOSSAD'DAN TEŞEKKÜR GELDİ


habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.