Alçaklığa ‘kaçınılmazdı’ savunması!

Alçaklığa ‘kaçınılmazdı’ savunması!
Filistin’in Gazze Şeridi’nde BM’ye bir okulda sığınan sivilleri bombalayarak çoğunluğu kadın ve çocuk 40 kişiyi katleden İsrail, katliama devam edeceğini bildirdi.

KATLİAMIN DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ-FOTO GALERİ 

TELEVİZYONA TELEFONLA BAĞLANAN PROFESÖR'E BOMBA YAĞDI

‘KADIN VE ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİ KAÇINILMAZ’


10 gün içerisinde 700’e yakın Filistinli’yi katleden İsrail, BM’ye ait okulun bombalanmasında her zaman olduğu yine HAMAS’ı suçladı. İsrail Hükümet sözcüsü Mark Regev, HAMAS’ın kadın ve çocukları kullandığını ve bu yüzden ölümlerin kaçınılmaz olduğunu söylerken, İsrail’in eski BM Temsilcisi Dan Gillerman da benzer açıklamalarda bulundu.

YİNE HAMAS’I SUÇLADI

El Cezire televizyonunda önceki günkü okul katliamını değerlendiren Gillerman, “HAMAS, kadın ve çocukları kullanıyor, bu yüzden kadın ve çocuklar ölüyor. Bu da kaçınılmaz” diyerek, daha fazla kadın ve çocuğun öldürüleceğine dair sinyaller verdi.

BM TEMSİLCİSİ, SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler ve İnsani Yardım Ajansı Direktörü John Ging ise, sivillerin öldürülmesinin uluslar arası anlaşmalara aykırı olduğunu belirterek, okul katliamıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmasını istedi. Sivillerin çatışmadan kaçınmak için BM’ye ait okula sığındığını ve İsrail tarafından öldürüldüğünü kaydeden Ging, uluslar arası toplumun bu katliamdan birinci derece sorumlu olduğunu belirtti. 

Mehmet Nedim Aslan – habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.