Polis, Kanadoğlu'nun evinde!

Polis, Kanadoğlu'nun evinde!
Polis, 'Unvansız Hukukçu' olarak bilinen 367'nin mucidi Sabih Kanadoğlu'nun evinde... Kanadoğlu'nun evinde arama yapılacak..

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde arama yapmak üzere emniyet mensupları evine geldi.

Anakara Çayyolu'ndaki Mine apartmanında oturan Kanadoğlu'nun evine 3 sivil araç ve jandarmanın da geldiği öğrenildi.

Bu sabah 6 ilde başlatılan Ergenekon operasyonlarından sonra evinde aram yapıldığı ve gözaltına alındığına dair iddialar ortaya atılan Kanadoğlu, bu haberleri yalanlayarak, "Evimdeyim. Gözaltı ve arama yok. Gelişmeleri televiayondan takip ediyorum" diye açıklama yapmıştı...

'Sabih Kanadoğlu akşama evinde'
 
Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, evinde arama yapılan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu ziyaret etti. 

Ziyareti öncesinde açıklama yapan Özok, yargıya ve hukuka güveninin tam olduğunu fakat tahkikatın usulüne uygun yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

Kendilerinin duyarlılık ve sorumluluk içerisinde hareket ettiğini belirten Özok, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak da, "İyimserliğimi yitirmemeye çalışıyorum." dedi.

Özok, bununla birlikte soruşturma sürecinin hoş olmadığını ve eleştirilecek çok yanları bulunduğunu savundu.

Ziyaretin ardından da açıklama yapan Özok, Sabih Kanadoğlu'nun kendisine gözaltına alınmayacağını sadece evde bazı belgeler üzerinde araştırma yapıldığını söylediğini aktardı. 

Evinde eşi ve çocuklarıyla birlikte YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminoğlu'nun da bulunduğunu aktaran Özdemir Özok, Kanadoğlu'nun geceyi evinde geçireceğini ifade etti.

DSP heyeti Kanadoğlu ile görüşemedi  
 
Evinde arama yapılan Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu ziyaret etmek isteyen DSP heyeti amaçlarına ulaşamadan geri döndü. Heyet adına bir açıklama yapan DSP'li eski milletvekili Yekta Açıkgöz, "Bu gidiş iyiye gidiş değil. Yargı siyasetin etkisi altında kalmıştır. Parti olarak bu işin peşindeyiz." dedi

Kanadoğlu'nun Ayvalık'taki evlerinden 3 doküman alınmış  
 
Ergenekon soruşturması kapsamında eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki 2 evinde aramayla ilgili açıklama yapan müdahil avukat Hikmet Denli, "Sabih Kanadoğlu'nun Tuzla'daki evine sabah 09.45 sıralarında 2 sivil polis ve ilçe jandarma komutanı gelmiş. Çilingir çağrılarak eve girilmiş. Buradan 3 doküman alınmış. Ekipler 11.30'da ayrılmış. Dokümanlarda Vural Savaş, Kaya Altınak ve Burak Reis'e ait yazılar olduğunu öğrendim." dedi.


AYRINTILAR GELMEYE DEVAM EDECEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.