TGRT Haber'den şok Görmez İddiası

TGRT Haber'den şok Görmez İddiası
Türkiye gazetesinin Diyanet yönetimine yönelik eleştirileri sürüyor. Şimdi de grubun TV kanalı TGRT Haber'de, Diyanet Başkanı Görmez'in FETÖ elebaşı Gülen'e övgü dolu mektubu yayınlanıp, istifa çağrısı yapıldı. İşte o haber:

TGRT Haber ve Türkiye gazetesinde "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in FETÖ lideri Gülen'e skandal ifadeler içeren bir mektup gönderdiği ortaya çıktı" haberi yayınlandı.

Sözkonusu mektubun FETÖ ile mücadele için milat olarak kabul edilen 17-25 Aralık süreci öncesine ait olduğu gözlenirken, Türkiye gazetesinde TGRT Haber'de ki habere ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"TGRT Haber ekranlarında 'Günaydın Türkiye' programına katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Kutlu Doğum ve dinlerarası diyolag safsatalarına göz yuman Diyanet İşleri Başkanı'nın FETÖ ile olan ilişkisini gözler önüne serdi.

Prof. Şimşirgil ve TGRT Haber ekibi, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in 2013 yılında FETÖ lideri Gülen'e yazdığı mektubu canlı yayında ekranlara getirdi. Bu skandal karşısında Görmez'i istifaya davet eden Prof.Şimşirgil, İmam Rabbani hazretleri ve eserlerine dil uzatan Diyanet çalışanının, kurum tarafından korunmasına da sert çıktı.

Görmez, terör örügütü lideri Gülen'e yazdığı mektupta şu skandal ifadeleri kullandı: 

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil mektubun ortaya çıkmasının ardından 'Derhal Görmez istifa etmeli' dedi.

Ehl'i hadisin naçiz bir talebesi olarak bir grup genç alimle birlikte, Resul-i Ekrem'in nübüvvet işkâtından iktibas ile cem', tebvib ve tasnif ederek şerhettiğimiz "Hadislerle İslam - Hadislerin hadislerle yorumu" eserini şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zât-ı âlilerinin yüksek ıttılâlına tankidâtına arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, âfiyet, uzun ömürler niyazıyla, selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim." 25.04.2013 Mehmet Görmez

1-016.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.