Alparslan Çelik'e 5 yıl hapis cezası

Alparslan Çelik'e 5 yıl hapis cezası
Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayında Alparslan Çelik'e 5 yıl hapis cezası verildi.

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağın pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı davada, Çelik ile 6 sanığa 5'er yıl hapis cezası ile 10'ar bin lira adli para cezası verildi.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık Çağlar B. ve başka suçtan tutuklu Nurettin Y. ile sanık avukatları hazır bulundu. 

BERAAT İSTEDİLER

Bazı sanıkların avukatı Taşkın Kangal, müvekkillerin haklarında iddiaları kabul etmeyerek beraat istedi.

Alparslan Çelik'in avukatı Murat Üstündağ da müvekkilinin Türkmendağı'ndaki görevinin bilindiğini, mahkemenin, müvekkilinin özel durumunu göz önünde bulundurmaması gerektiğini savunarak beraatini talep etti. 

5'ER YIL HAPİS VE 10'AR BİN LİRA PARA CEZASI

Mahkeme, sanıklar Alparslan Çelik, Asil Tırnova, Mustafa Develi, İsmail Demir, Murat Gezer, Fatih Arnas ve Bayram Karaarslan'ı "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" suçundan 5'er yıl hapse ve 10'ar bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Sanıklar Muhammet Ercan Bilir 1 yıl 6 ay hapis cezası ve bin lira adli para cezası, İrfan Dinç 10 ay hapis cezası ve 400 lira adli para cezası ve Süleyman Altınkaynak 10 ay hapis cezası ve 500 lira adli para cezası alırken diğer sanıkların beraatine karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.