21 yaşındaki genci benzin dökerek yaktılar

21 yaşındaki genci benzin dökerek yaktılar
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Caracas'ta protestocuların hükümet destekçisi bir genci üzerine benzin dökerek yaktığını duyurdu.

Venezuela'da devam eden hükümet karşıtı gösterilerde protestocuların, başkent Caracas'ta hükümet destekçisi bir genci ateşe verdiği bildirildi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Caracas'ta protestocuların hafta sonu hükümet destekçisi 21 yaşındaki Orlando Zaragoza'yı üzerine benzin dökerek yaktığını belirtti.

"Nazi-faşist" unsurların muhaliflerin içine iyice yerleştiğini savunan Maduro, gencin vücudunun neredeyse tamamının yandığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Maduro, "Venezuela'da Nazi-faşist etkinin karşı devrimi yükseliyor. Nazi-faşist etki, binlerce vatandaşın duygu ve düşüncelerini etkiledi. Bu vatandaşlar, tek suçu Venezuelalı, Chavez yanlısı veya devrimci olmak olan kişilere baskı yapma hakkı olduğuna inanıyor. Bu terörizmdir." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, saldırının görgü tanıkları yerel medyaya yaptıkları açıklamada, Zaragoza'nın göstericileri soymaya çalışırken yakalandığını iddia etti.

Sosyal medyada yer alan videolarda, kalabalıktan kaçmaya çalışan bir erkeğin bedeninin yandığı görülüyor. Olayla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi.

PROTESTOLAR CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Bu arada, Venezuela'nın batısında hafta sonu düzenlenen protestoda 23 yaşındaki bir kişinin, Barinas eyaletinde de bugün 19 yaşındaki Yorman Bervecia'nın hayatını kaybetmesiyle mart ayı sonundan bu yana ölenlerin sayısı 49'e yükselmiş oldu.

Ülkedeki protestolarda güvenlik güçleriyle göstericiler arasında zaman zaman çatışma yaşanıyor.

Caracas'ta protestocular çöp yığınlarından barikatlar yaptı ve sokak tabelalarını söktü. Güvenlik güçleri, kentin bazı kesimlerindeki yolları Sağlık Bakanlığı binasına yürüyüş yapılması ihtimaline karşı kapattı.

"SOKAK PROTESTOLARINA DÖNÜŞMÜŞTÜ"

Ülkede, gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla sokak protestolarına dönüşmüştü.

"YÜZLERCE KİŞİ YARALANDI"

Venezuela'da mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolarda 49 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı, birçok kişi gözaltına alındı.

Muhalefet, ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor. Maduro ise protestolara katılan aşırı sağcı radikallerin suç çeteleriyle iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.