Konserde katliam! Amerikan istihbaratı bilgi verdi

Konserde katliam! Amerikan istihbaratı bilgi verdi
İngiltere'de Manchester Arena'da konser sırasında gelen patlamalarla ilgili polis açıklama yaptı.

İngiliz İndependent'in haberine göre, ilk belirlemelere göre polis olayı "olası terör saldırısı" olarak değerlendirdiğini resmi olarak açıkladı.

AMERİKAN İSTİHBARATI: İNTİHAR BOMBACISI

Amerikan İstihbarat Servisi'nin İngiliz polisiyle paylaştığı bilgiye göre patlamanın 'İntihar bombacısı' olduğu da gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili önümüzdeki saatlerde daha net bir açıklamanın yapılması bekleniyor. 

KABİNE ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak, "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte." ifadesini aktardı.

GÖRGÜ TANIĞI O ANI ANLATTI

Görgü tanıkları ise konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı.

Bu arada, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferler askıya alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.