Güneydoğu'dan 721 milyon dolarlık ihracat

Güneydoğu'dan 721 milyon dolarlık ihracat
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yılın ilk dört ayında 721 milyon 484 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamülleri ihracatı gerçekleştirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk 4 ayında 721 milyon 484 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamülleri ihracatı yapıldı.
 
Bölgenin ihracattaki rolünün arttığını belirten Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya, ihracatta bu yıl buğday unu, bitkisel yağlar ve makarnanın öne çıktığına dikkat çekti.
 
Yenilikçi çalışmalarla dünyanın farklı noktalarına ihracat yapmaya çalıştıklarına değinen Altunkaya, bölgenin Türkiye ihracatına büyük katkısı olduğuna işaret etti.
 
Bölgenin ocak-nisan dönemi ihracatına ilişkin değerlendirmede bulunan Altunkaya, "Dünyanın farklı noktalarına ihracat yapıyoruz ama bu satışların büyük bir kısmını Ortadoğu’ya gerçekleştiriyoruz. 4 ayda Ortadoğu’ya 547 milyon 711 bin dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Afrika ülkelerine 127 milyon 200 bin dolarlık dış satım yaptık. İhracatın kalan kısmını da diğer bölgelere gerçekleştirirdik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.