Abbas'la görüşen Trump: Barış için kararlıyım

Abbas'la görüşen Trump: Barış için kararlıyım
ABD Başkanı Trump ilk yurtdışı gezisinin dördüncü gününde İsrail'den Filistin topraklarına geçerek Batı Şeria'da Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Trump, "Ortadoğu'da barışın sağlanması konusunda kararlıyım" dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-Filistin barışının sağlanması konusunda kararlı olduğunu söyledi. 

ABD Başkanı Trump, Beytüllahim'de Abbas ile yaptığı ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Barışın sağlanması konusunda kararlıyım. Bu iki liderle (Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu) kalıcı bir barışa kavuşmak üzere çalışmayı umuyorum" dedi.

Ülkesinin Filistin ekonomisine destek olacağını söyleyen Trump, "Filistin ekonomisine destek için Başkan Abbas ile çalışmayı umuyoruz. Barışın tesisi için Filistinlilere ve İsraillilere yardım edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise iki devletli çözüme bağlılığını bir kez daha yineleyerek, "İsrail'e komşu bir Filistin Devleti'nin kurularak, iki devletin güven, barış ve iyi komşuluk ilişkileri içerisinde yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail işgalinin iki devletli çözümü engellediğini belirterek, tarihi bir barışın sağlanması için ABD yönetimi ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı, İsrail-Filistin sorununun nedeninin din kaynaklı olmadığına da dikkati çekerek, "Çatışma dinler arası değildir. Dinlere saygı, inancımızın temel parçasıdır" ifadesini kullandı. 

AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİN TUTUKLULAR 

"Trump'ın barışı sağlayan adam olarak tarihe geçmesini temenni ediyoruz" diyen Abbas, Trump'tan ayrıca İsrail hapishanelerinde bir aydan fazladır açlık grevinde bulunan Filistinli tutuklular için İsrail'e baskı yapması talebinde bulundu. 

İsrail-Filistin barışının sağlanması durumunda Filistin'in kısa bir süre içerisinde ekonomik anlamda kalkınacağını belirten Abbas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Barışın sağlanması, Filistin ekonomisinin gelişimine ve kanunun üstünlüğü esasına dayalı kurumsallaşma için geniş ufuklar açacaktır. Şiddet kültürü yerine barış kültürü yayarak, topraklarımızın içinde ayrım duvarları yerine komşularımıza uzanan dostluk köprüleri kuracağız."

GAZZE'DE TRUMP'A "HAMAS" TEPKİSİ 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Hamas'ı terörle ilişkilendirmesi Gazze'de protesto edildi. Trump'ın söz konusu tutumunu protesto amacıyla Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan başlayan yürüyüş düzenlendi. 

Yürüyüşe katılan Filistinliler, Trump karşıtı slogan atarak, üzerinde "Terörist, toprağı işgal eden ve insan öldürendir", "İsrail cinayet devletidir" yazan dövizler taşıdı.

ABD Başkanı Trump, temaslarının ardından Filistin'den ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum