Rus senatörden çarpıcı açıklamalar

Rus senatörden çarpıcı açıklamalar
Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Puşkov, 'Erdoğan gibi dünya liderlerinin bizi ziyaret etmesi Rusya’nın izole edilmediğinin göstergesi' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya liderlerinin Rusya’yı ziyaret ettiğini belirten Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, “Erdoğan gibi dünya liderlerinin bizi ziyaret etmesi Rusya’nın izole edilmediğinin göstergesi” dedi.

Bir Rus televizyonunun canlı yayın konuğu olan Puşkov, Rusya’nın uluslararası camia tarafından izole edildiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Puşkov konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bugün Rusya’ya yönelik uluslararası bir izolasyondan bahsetmek çok komik. Hatta bugün ABD bile bunu dile getirmekten vazgeçti. Bu nasıl bir izolasyon ki Erdoğan son ayda Rusya’yı ziyaret etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de geldi. Bu dünya liderlerinin bizi ziyaret etmesi Rusya’nın izole edilmediğinin göstergesi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’ı ziyaret etti. Putin geçenlerde Çin’de uluslararası foruma katıldı. Orada Çin liderinin ardından forumun açılışında ikinci konuşmacı Putin oldu. Dolayısıyla izolasyon söz konusu değil. Ben size bu örneklerle bunu kanıtladım.”

'ERDOĞAN İLE İLİŞKİ VE TEMASLARIMIZ SÜREKLİLİK HALİNDE'

Rus senatör açıklamalarına şöyle devam etti: “Rusya’nın dünya ülke ve liderleriyle muazzam ilişki ve temasları var. Üstelik sürekli ilişkiler ve temaslardan bahsediyorum. Türkiye, Çin, Brezilya, Hindistan, Mısır ve başka ülkelerle.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.