Brüksel'de çifte zirve! Erdoğan sitem edecek

Brüksel'de çifte zirve! Erdoğan sitem edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de NATO zirvesinin yanı sıra AB’nin kurmaylarıyla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’na katılacak. Erdoğan ayrıca görüşme isteklerine müsbet cevap verdiği AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Türkiye-AB zirvesi gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı trafiği kaldığı yerden devam ediyor. Erdoğan’ın Hindistan, Rusya, Çin, Kuveyt ve ABD’den sonraki durağı Brüksel. AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı gezisinde Brüksel’e gidecek Erdoğan, yarın NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan’ın takviminde AB’den terörle mücedele ve uluslararası terör saldırılarına birçok konu bulunmakda.

SURİYE PKK’SI MASADA

Erdoğan, zirvedeki konuşmasında, en son İngiltere’de yaşanan terör saldırısını hatırlatacak, terörü kınayacak. Uluslararası teröre dikkat çekmesi beklenen Erdoğan, bugün terörün herkesi tehdit ettiğini vurgulayacak ve teröre karşı ortak hareketin öneminin altını çizecek. Erdoğan, Suriye PKK’sı PYD-YPG’ye yardımcı ülkeleri de sert bir dille eleştirecek. Terör örgütlerine karşı asla taviz verilmemesi gerektiği ve daha müessir mücadele yürütülmesini vurgulayacak.

NATO’YA TERÖR SİTEMİ

Erdoğan’ın, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeterince yanında görmediği NATO’ya serzenişte bulunması bekleniyor. Erdoğan, birliğin terörle mücadelede daha faal rol alması gerektiğini müttefik ülkelere açıkça söyleyecek. Terörle mücadele ve Suriye ile Irak’taki gelişmelerin değerlendirileceği zirvede, uluslararası toplumun terörizmle mücadelesinde NATO’nun rolünün güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak, transatlantik külfet paylaşımı konusu ele alınacak. Bu toplantıda liderler, ittifakın değişen emniyet ortamına uyarlanmasını temin amacıyla Galler ve Varşova zirvelerinde alınan kararların tatbikat durumunu da gözden geçirecek.

SOMUT TAKVİM İSTEYECEK

Türkiye’nin AB üyeliğine dair gelişmeler de Erdoğan’ın gündeminde. Erdoğan, NATO zirvesi öncesinde AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile biraraya gelecek. Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin durumunu “denetim”e çekmesi kararı ardından kurulacak ilk temasın hayli sert geçmesi bekleniyor. Erdoğan, kısa bir süre önce Brüksel’de kendisinden görüşme randevusu isteyen liderlere “AB’nin bundan sonra atacağı adım fasılları açmaktır” sözleriyle seslenmişti. Görüşmede, Erdoğan’ın AB kurmaylarından ilişkilerin geleceğine ilişkin somut takvim isteğinde bulunması bekleniyor.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.