Baykal'a Erdoğan sorusu: Pişman değilim

Baykal'a Erdoğan sorusu: Pişman değilim
Deniz Baykal, Erdoğan'ın 2003 yılında milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği destekten dolayı ise hiç pişman olmadığını söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Ramazan ayından sonra hareketlenme olacağını belirterek, “Yapılmaması gereken şey, büyüklerimizin bize 'Adayımızı biz aradık, bulduk, falandır' demeleridir. Bence, adayın kim olacağını, kendi çabası ve emeğiyle kanıtlaya kanıtlaya toplumun içinden çıkmasına fırsat vermek en doğru yöntemdir" dedi. Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003 yılında milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği destekten dolayı ise hiç pişman olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'A O HAKKI VERİLMESİNDEN PİŞMAN DEĞİLİM

Deniz Baykal'a özellikle son 15 yıllık siyasi hayatında 'keşke' diyebileceği bir durum olup olmadığı da soruldu. Bu soruya ise Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına yönelik verdiği desteğin ima edildiğini söyleyerek, şu yanıtı verdi:

“Pişman mısınız diye sorarsanız; hayır, pişman değilim. Bugün yaşadığımız sorunları Tayyip Bey'e milletvekilliği seçilme hakkı verilmesinden dolayı kaynaklandığını zannetmek kadar naif, gerçeklikten kopuk, hayali bir değerlendirme olamaz. Adaylar oluşmuş, bütün oy pusulalarında adı yazılmış, seçime girmiş bütün illerde miting yapan, millet bunun adının etrafında partiye oy vermiş ve adam yüzde 34 oy almış. Meclisin üçte 2'si neredeyse onun kontrolünde. Şimdi bunu sen milletvekili seçtirmeyeceksin. Bu demokrasiye de, siyasi ahlaka da, hukuka da aykırı, sürdürülebilir değil. Bu nereden çıktı, Atatürk zamanında, İnönü zamanında, Bayar, Menderes, Ecevit, Turgut Özal zamanında var mı, hayır hiç birisinde yok. Ne zaman geldi bu olay, Kenan Evren zamanında geldi. Kenan Evren 12 Eylül'de böyle bir uygulama koymuş, 'Bundan sonra düzen böyle olacak'. Hani Kenan Evren nerede şimdi? Siz bırakın, İmralı'ya siyasi hak verileceği tartışılıyor. Adam seçime girmiş, yüzde 34 oy almış, milletvekili yapmayacaksın ve halka bunu kabul ettireceksin. Hiçbir ciddiyeti yok bu işin, yani eğer oysa soru 'Keşkeniz var mı' diye, inançla, hiç tereddüt etmeden doğru olduğu kanısındayım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.