Bakan Ağbal'dan yapılandırma açıklaması

Bakan Ağbal'dan yapılandırma açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal: (Yeniden yapılandırma ödemeleri) Bütün vergi daireleri hafta sonu açık olacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal: Vergi dairelerine yaklaşık 80 milyar lira, Sosyal Güvenlik Kurumuna da 40 milyar lira olmak üzere 120 milyar liralık bir alacağı yapılandırdık. Şu ana kadar yapılandırma kapsamında 18,2 milyar liralık tahsilat yaptık. Bütün vergi daireleri haftasonu da açık olacak.

Ağbal, Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadele Zirvesi'nde çeşitli vergi, ceza ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemede gelinen noktaya ilişkin bilgi verdi.

Hemen hemen bütün vatandaşları ilgilendiren Yeniden Yapılandırma Kanunu'nu Ağustos 2016'da yasalaştırdıklarını, kasım ayında başvuruları aldıklarını hatırlatan Ağbal, "Bu çerçevede vergi dairelerine yaklaşık 80 milyar lira, Sosyal Güvenlik Kurumuna da 40 milyar lira olmak üzere 120 milyar liralık bir alacağı yapılandırdık. Şu ana kadar yapılandırma kapsamında 18,2 milyar liralık tahsilat yaptık." dedi.

Yeniden yapılandırmanın ardından vatandaşlara ödemelerde de kolaylık sağladıklarını belirten Ağbal, içinde bulunulan ekonomik koşulları da değerlendirerek ocak ayında ödemeleri 4 ay ileri atarak mayısa ertelediklerini söyledi.

Ağbal, "Dolayısıyla bu ay, ertelediğimiz bütün yeniden yapılandırma ödemelerinin ödeme ayı. Bu açıdan mükelleflerimize sağladığımız olağanüstü imkanlardan yararlanmak için bu ayın gerçekten ödemenin yapılacağı son ay olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.