Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak?

Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak?
11 Ayın Sultanı Ramazan'a sayılı günler kala, Ramazan pidesinin fiyatı merak konusu oldu.

Bazı illerde Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide fiyatları açıklandı. İşte Ramazan pidesinin illere göre fiyatı..

TRABZON'DA RAMAZAN PİDESİNE ZAM

Trabzon Fırıncılar Odası tarafından Ramazan pidesinin fiyatı belirlendi. Geçen yıl 3 lira olan 500 gram susamlı pidenin fiyatı bu yıl 3.25, 540 gram olan susamsız pidenin fiyatı ise 2.75’ten 3 liraya yükseltildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, "Biz vatandaşımızın ve esnafımızın hakkını kollamak adına burada bu görevi yerine getiriyoruz. Kimseyi mağdur etmemeliyiz. Bu söylemimizin arkasındayız ve ondan dolayı da zam yapma adına değil, maliyetler arttığı için yeni fiyat belirlemek zorunda kaldık. Geçen yıl 3 lira olan 500 gram susamlı pidemiz bu yıl 3.25 kuruşa, 540 gram olan susamsız pidemizi de 2.75’ten 3 liraya çıkarttık. Esnafımızın ve vatandaşımızın mağdur olmaması için bu fiyatı uygulayacağız" dedi.

KARABÜK'TE RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Ramazan pidesinin Karabük’te 350 gramlık susamlı pidenin 2.25 TL’den satılacağını kaydetti.

Tümen, ayrıca, 350 gram susamlı yumurtalı pidenin ise 3 TL olduğunu belirterek, " 700 gram susamlı pide 4.50 TL, yumurtalı 6 TL.  Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Eflani ve Ovacık’ta ise 350 gram susamlı pide 2 lira, susamlı yumurtalı 2.50 TL, 525 gram susamlı pide 3 lira" olarak belirlendiğini söyledi.

DENİZLİ'DE RAMAZAN PİDESİNE ZAM YOK

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Ramazan ayında pide fiyatlarına zam olmayacağını söyledi. Denizli’de 300 gram Ramazan pidesinin 1,5 lira olacağını açıklayan Karadaban, Müslümanların büyük önem verdiği 11 ayın sultanı olan ’Ramazan’ için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

MANİSA'DA RAMAZAN PİDESİNE ZAM YAPILMADI

Manisalılar pideyi bu yıl zamsız yiyecek. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası aldığı kararla pide fiyatlarının geçen yılki fiyatlardan satılacağını duyurdu. Alınan kararla birlikte geçen yıl ramazan ayında 250 gramı 1 lira 50 kuruştan satılan pide, bu yıl da aynı fiyattan satılacak.

EDİRNE'DE RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Konuyla ilgili Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamulleri Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, Ramazan pidesinin fiyatı ile ilgili, "Edirne’de ramazan pidesine 50 kuruş zam yapıldı. Yeni zamla birlikte 300 gram ramazan pidesinin fiyatı 2 liraya yükseldi" diye konuştu.

KASTAMONU'DA FİYAT AYNI, GRAMAJ DÜŞÜK

Gıda Malzemeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ufuk Dravor, Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan Ramazan pidesine bu yıl da zam yapılmadığını ifade ederek, sadece pidenin gramajında düzenlemeye gidildiğini kaydetti. Ramazan pidesinin gramajının bir önceki yıl 500 gram iken geçtiğimiz yıl 450 grama düşürüldüğünü söyleyen Dravor, "Bu sene ise her yıl yaşanan ekmek israfı düşünülerek pidenin gramajı 400 grama düşürüldü" dedi.

Ramazan pidesinin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 2 liradan satışa sunulacağını aktaran Dravor, "Ramazan ayında halkın temel ihtiyaç maddesi olan Ramazan pidesi ile ilgili fırıncı esnaflarından gelen talepleri dikkate aldık. Oda olarak almış olduğumuz karar gereğince ekmeğe yapılan son zammı da göz önünde bulundurarak pide fiyatlarında her hangi bir artış düşünmedik. Geçen sene 2015 yılında 2 liradan satılan pidenin gramajı 500 gram idi. Gramajı geçen sene 450 gram olarak belirlemiştik. Ramazan pidesinde bu sene de gelen talepler doğrultusunda gramaj düzenlemesi yaptık. Bu sene 450 gr olan ramazan pidesini 400 grama indirdik. Fiyatında ise her hangi bir değişiklik yapmadık. Vatandaşlarımız bu sene de ramazan pidesini yine 2 liradan satın alacaklar. Pidenin kilogram fiyatı ise 5 TL olarak belirlendi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum